3000e overwinning met de Titleist Pro V1

Op 11 november 2018 was het zover, de drieduizendste overwinning van een golfspeler met de Titleist Pro V1 golfbal. Lee Westwood schreef de titel op zijn naam in de Nedbank Golf Challenge hetgeen voor hem zijn vierentwintigste overwinning betekende op de Europese Tour. Voor de Pro V1 golfbal van Titleist was het echter alweer de drieduizendste overwinning sinds de introductie in oktober 2000. Dit was de maand waarop golfers van de PGA Tour massaal overstapten naar de Pro V1. Maar liefst 47 golfers maakten deze verandering van bal, wat het de grootste verandering van golf equipment ooit maakte. 

Voor Billy Andrade pakte deze wissel van bal niet ongunstig uit. De nummer 159 van dat jaar kwam in vijf ronden tot -28 en won. Maar liefst zes spelers uit de top tien van dat toernooi speelden met de Pro V1, een geweldig resultaat. Sindsdien is de Titleist Pro V1 één van de populairste en best presterende golfballen.

Eerder schreven we al een artikel over de Titleist Pro V1 en Pro V1x. Hierin schreven we over alles wat deze eerste 3-piecebal met een solide kern en met een cover van urethaan zo speciaal maakt. Ook gingen we in op de verschillen tussen de Pro V1 en Pro V1x. Naast de Pro V1 en Pro V1x heeft Titleist inmiddels met de Titleist AVX nog een extra alternatief voor in het hoogste segment.

Wil je echt het verschil maken? Lees dan ook ons blog over de Titleist golfset en Titleist golfclubs.