Adidas ZG21 – Lichtgewicht golfschoen met demping

Begin dit jaar introduceerde Adidas de Adidas ZG21 golfschoen. Een golfschoen waar Adidas maar liefst twee jaar aan gewerkt met als doel een zo licht mogelijke en comfortabele golfschoen te maken met spikes. De ZG21 is maar liefst 20 procent lichter dan eerdere Adidas golfschoenen met spikes. Ideaal als je golfschoenen wil met spikes die hetzelfde gewicht hebben als golfschoenen zonder spikes. Adidas heeft gebruik gemaakt voor de nieuwste technologieën voor het ontwikkelen van de meest comfortabele lichte golfschoen met spikes op de golfmarkt. We ontvingen van Adidas de ZG21 golfschoenen om deze te reviewen.

Perfecte demping

Adidas heeft veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een betere demping, zonder dat dit de schoen zwaarder maakt. Met de lightstrike technologie zorgt ervoor dat de dempingslaag in de middenzool maar liefst twintig procent lichter is dan bijvoorbeeld de Adidas Tour360 XT.

Het doel van Adidas om een golfschoen te maken die ook na veel holes aanvoelt als een wandelschoen is in ieder geval gelukt. De ZG21 zit als

Thintech-noppen voor ongeëvenaarde grip

Onder de schoen zitten zes Thintech-noppen die ervoor zorgen dat je goed in contact staat met de ondergrond. De noppen zorgen voor een goede overdracht, balans en stabiliteit waardoor je consequenter kan slaan en meer kracht kan overbrengen naar de bal.

Naast de zes spikes is deze Adidas golfschoen aan de onderkant voorzien van tientallen kleine nopjes die in verschillende richtingen wijzen voor optimale grip over de gehele zool.

Veter of BOA Fit system

Je hebt de keuze uit de Adidas ZG21 en Adidas ZG21 BOA. Het verschil tussen beide modellen is het sluitingssysteem. Bij de reguliere ZG21 is dit een vetersluiting, bij de ZG21 BOA sluit je de golfschoen met het BOA® Fit System. Het BOA® Fit System zorgt voor een micro-afstelling, het moeiteloos aan- en uittrekken van de schoen en een betrouwbare, consistente sluiting. Met de draaiknop kan je de pasvorm snel en vrijwel traploos verstellen.

Waterdicht

De buitenkant van de Adidas ZG21 heeft een synthetisch Sprintskin-bovenwerk. Synthetisch leer is iets lichter dan echt leer en zorgt ervoor dat de ZG21 volledig waterdicht is zonder dat dit ten koste gaat van de ademende eigenschappen van de schoen.

Gemaakt van gerecycled materiaal

Een deel van de ZG21 schoen is gemaakt van gerecycled materiaal. Bij de ZG21 is 20 % van de delen die samen het bovenwerk vormen gemaakt van minimaal 50 % gerecycled materiaal. Bij de Adidas ZG21 Motion Recycled Polyester golfschoenen bestaat maar liefst 50 % van het bovenwerk uit hergebruikte grondstoffen.

Design

Voor de liefhebber van een puur witte of zwarte schoen hebben we goed nieuws, de ZG21 is verkrijgbaar in het zwart en in het wit. Wil je toch een iets opvallendere schoen, dan is er een witte variant met een kleurtje aan de achterkant en onderkant, maar extremer dan dat wordt het niet. De ZG21 is verder een combinatie tussen een sportief ogende en toch traditioneel uitziende golfschoen.

Wil je nog meer opvallen op de baan en vind je een mesh bovenkant fijner tijdens het golfen? Kies dan voor de Adidas ZG21 Motion Recycled Polyester golfschoen. Deze schoen oogt nog iets sportiever door de bovenkant van mesh en is er in de kleuren mint/wit, grijs/blauw, blauw/wit en zwart/grijs.