De beste golf apps – Top 5

Beste golf apps

In dit artikel geen golfspelletjes voor op je smartphone, maar golf apps voor op de golfbaan. Sommige golf apps kunnen behulpzaam zijn bij het lopen door de baan en andere apps zijn ter voorbereiding weer erg handig. Ook zijn er apps die je helpen bij het verbeteren van je swing. Natuurlijk zijn er ook veel golf apps die je download, een keer opstart en vervolgens weer links laat liggen. Met deze top 5 streven we een overzicht te maken van de vijf beste, kwalitatieve en meest gebruikte golf apps van dit moment.

1. V1 Golf App

v1golfV1 golf app is een app voor het verbeteren van je swing. Zo kun je vele video’s bekijken van de golfswing van professionele golfers in slowmotion, maar kun je ook je eigen golfswing opnemen, opslaan, vergelijken en analyseren. Ook is er de mogelijkheid om je opgenomen video-analyse op Facebook te delen met je vrienden, zodat deze je vrienden je tips kunnen geven. De standaard app bevat niet alle functies, die kun je tegen een laag bedrag per functie erbij kopen.

Prijs: iPhone $ 4,99 | Android gratis (max. 2 video’s downloaden van golfers in gratis versie, mogelijkheid tot het kopen van uitbreidingen)
Beschikbaar voor: iPhone | Android

2. Swing by Swing (Free Golf GPS & Scorecard)

swingbyswingappDe Swing by Swing app is de ideale GPS app voor op de golfbaan. Met de app kun je middels GPS je afstand bepalen tot verschillende gedeeltes op de golfbaan. Ook alle Nederlandse golfbanen zijn opgenomen in de app. Inloggen op de app kun je simpel via je Facebook account of middels je e-mailadres. Na het installeren van de app kun je bij instellingen de lengtemaat instellen in ‘meters’ in plaats van ‘yards’. Een andere handige functie is het bijhouden van de score.

Prijs: Gratis
Beschikbaar: iPhone | Android

3. Golf.nl App

golfcaddienlGolf.nl app is een golf app gemaakt door de tijdschriften GOLFjournaal, Golfers Magazine en de website Golf.nl. Op dit moment heeft de app ca. 2200 holetekeningen van Nederlandse golfbanen in de app staan die je helpen bij het lezen van een baan. Groot voordeel is dus dat je niet per golfbaan een app hoeft te downloaden. Daarnaast heeft de app een nieuwsoverzicht met het laatste en beste golfnieuws. Nadeel is dat de app op dit moment enkel beschikbaar is voor de iPhone. De makers hebben wel beloofd om ook een Android versie te maken van de golf app.

Prijs: Gratis
Beschikbaar voor: iPhone | Android

4. Leading courses

leadingcoursesLeading courses is beschikbaar op zowel iPhone als Android en is ideaal voor het zoeken naar golfbanen in de buurt. Middels GPS zoekt de app naar golfbanen in de buurt en kun je per golfbaan kijken naar de faciliteiten en eigenschappen van de baan. Ook kun je de beoordelingen van andere gebruikers lezen en zelf een beoordeling achterlaten over de golfbaan. Je kunt 1 kaart gratis downloaden van een land, voor meerdere kaarten dien je per kaart 0,79 euro te betalen. De app slaat alles op op uw telefoon, dit zorgt ervoor dat de app snel werkt en ook in het buitenland zonder al te veel roaming kosten goed functioneert. Alle Nederlandse golfbanen zijn in de app ingevoerd en de meeste golfbanen hebben veel reviews en dus een betrouwbaar gemiddeld beoordelingscijfer.

Prijs: Gratis (extra kaarten 0,89 euro)
Beschikbaar: iPhone | Android

5. Golf caddy NL

golfcaddynlGolf caddy NL is een golf app waarmee je informatie over de golfbaan die je aan het spelen bent kunt inlezen. De app bevat voor de meeste Nederlandse golfbanen een plattegrond en informatie over de baan. Ook wordt er een corresponderende scorekaart voor de golfbaan getoond die je kunt invullen tijdens het lopen van de baan. Totale strokes en stableford punten worden vervolgens automatisch berekend. Het is na afloop mogelijk om de scorekaarten te e-mailen naar alle deelnemers en je scorekaart te bewaren. Gedoe met scorekaart en potloodje is dus voorgoed voorbij met deze golfapp. Op dit moment is de app enkel beschikbaar voor iPhone gebruikers.

Beschikbaar voor: iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 + 18 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.