Beste golf ondergoed

Tijdens het golfen besteed je veel aandacht aan het beste golfshirt en de beste golfbroek, maar denk je ook weleens na aan hoe comfortabel goed golf ondergoed kan zijn. Zowel voor dames als heren gaan we bespreken waar je op moet letten bij het kopen van ondergoed voor tijdens het golfen en kijken we wat het beste golf ondergoed is. Ook bespreken we een aantal merken die wat ons betreft het beste ondergoed voor golfers maken.

Golf ondergoed voor heren

Voor heren is een sport boxershort een goede keuze. Zeker bij 18 holes merken mannen al snel dat het op vervelende plekken kan gaan zweten wanneer je je normale katoenen boxershort draagt. Dit zorgt voor schuurplekken en irritatie, wat je golfspel niet tegen goede komt. Voor je beste golfspel, kies je natuurlijk voor het beste comfort en daarom raden wij een boxershort aan die speciaal gemaakt is voor tijdens het sporten.

De meeste sport boxershorts zijn gemaakt van polyester, merinowol, elastaan of lycra. Dit materiaal is ademend en neemt het zweet dus niet op, zoals bij katoen het geval is. Het materiaal zorgt ervoor dat zweet naar buiten kan worden afgevoerd en houdt je lichaam koel. De beste golf boxers hebben platte naden, waardoor je minder kans hebt op irritaties en schuurplekken.

De merken met de beste golf boxershorts:

 • Craft
 • 2UNDR
 • Icebreaker
 • Under Armour
 • Odlo
 • Gore Wear
 • Kalenji

Te koop bij: Bol.com | Bever

Wat vind ik het beste golf ondergoed voor mannen?

Ik ben zelf fan van de merken Craft en Icebreaker. De Icebreaker Anatomica Boxer bijvoorbeeld die gemaakt is van Merinowol, nylon en lycra is ideaal voor 18 holes golfen. Omdat merinowol sowieso een fijne stof is, draag ik deze boxershort ook regelmatig buiten het sporten om.

Golf ondergoed voor dames

Wat opvalt is dat als je op Google zoekt naar dames golf ondergoed, er maar weinig advies wordt gegeven en er ook niet speciaal golf ondergoed voor dames lijkt te zijn. Tijd om daar verandering in te brengen, want ook het dames ondergoed kan comfortabeler dan je normale ondergoed.

Ben je op zoek naar dames golf ondergoed, dan kan je het beste kijken bij het sport ondergoed. Dit is speciaal ondergoed dat gemaakt is voor actief bezig zijn en met gemiddeld 6 tot 8 kilometer per 18 holes is het veel comfortabeler om te golfen met sport ondergoed.

Het verschilt per persoon wat je fijn vindt om te dragen tijdens het golfen en dus heb je keuze uit een sport string, slip, boxer of hipster.

 • Golf string – Ons advies is om in dit geval te kiezen voor een speciale sport string gemaakt van bijvoorbeeld polyester, polyamide en elastaan. Onder meer merken als Björn Borg, Underun, ODLO en Craft hebben speciale sport strings. Met name Craft en ODLO kunnen we aanraden.
  Te koop bij: Bol.com
 • Golf slip of hipster – Ook speciale sport slips of hipsters gemaakt van materialen als polyamide, polyester en/of elastaan kan je prima dragen tijdens het golfen. Bekende merken zijn Craft, ODLO en Icebreaker.
  Te koop bij Bol.com & Bever.nl
 • Golf boxer – Ook voor dames zijn er verschillende sport boxershorts te koop. Anders dan je vaak bij boxershorts voor heren ziet, ontbreekt aan de voorkant het vakje. Kies voor een boxershort gemaakt van polyester, polyamide, merinowol of elastaan en je kan er vanuit gaan dat de boxershort ook voor golfen erg geschikt is. Populaire merken zijn Kalenji, ODLO, Björn Borg, Craft en Icebreaker.
  Te koop bij Bol.com & Bever.nl

Waarom een speciale BH voor golf?

Ook het dragen van een speciale sport bh kan je golfprestaties bevorderen. Natuurlijk gebruik je een sport bh met name om het schokken op te vangen, hetgeen bij golf natuurlijk iets minder is dan bij sporten waar je moet rennen of wendbaar moet zijn.

Toch is een golf bh ook aan te raden, omdat je tijdens het golfen meer zweet dan normaal en met een sport bh dit zweet beter naar buiten kan worden afgevoerd. Daarnaast voorkom je met een sport bh schuurplekken, zodat je geen last hebt van irritaties tijdens en naderhand.

Goede merken: Nike | Under Armour | Adidas | Kalenji | Hema

Golf bh’s zijn te koop bij Bol.com & Hema

Fotocredits: Chris Mok