Beste golfhandschoen

Er zijn veel verschillende soorten golfhandschoenen van nog meer verschillende merken, het is dus lastig om de beste golfhandschoen te kiezen. In dit blog geven we je tips voor het kopen van een golfhandschoen. Heb je bijvoorbeeld een link of rechter golfhandschoen nodig? En kies je voor een synthetische golfhandschoen of leren handschoen? Ten slotte geven we ook een top 3 van de beste golfhandschoenen op basis van onze eigen ervaringen en de beoordelingen van andere golfers. Ook kijken we naar de golfhandschoenen van bekende golfers als Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson en Joost Luiten.

Waarom een golfhandschoen?

Met een golfhandschoen krijg je meer grip op de club, zodat je minder gaat knijpen in de club. Draag je geen handschoenen en gaan je handen zweten, dan verlies je al snel de grip. Golfhandschoenen voorkomen dit, omdat het materiaal zorgt voor een betere grip op de club.

De golfhandschoen van de golfprofessionals

Als een golfhandschoen wordt gedragen door de beste golfers ter wereld, dan zal deze ook wel goed genoeg zijn voor jou als amateur golfer toch? Dit is deels waar. Uiteraard zal een golfer nooit een slechte golfhandschoen dragen die zijn prestaties negatief zal beïnvloeden, maar de keuze is vooral gemaakt op basis van sponsorcontracten. De golfhandschoen betreft dus zeker de beste golfhandschoen van het merk waar hij door gesponsord wordt, maar bedenk altijd dat er ook andere belangen spelen en sommige handschoenen gepersonaliseerd worden naar de wensen van de speler.

We hebben een overzicht gemaakt van de golfhandschoen merken die door de golfprofessionals worden gedragen, het model handschoen wisselt regelmatig, dus de informatie kan achterhaalt zijn:

 • Tiger Woods – Nike Tour
 • Rory McIlroy – Nike Tour
 • Phil Mickelson – Callaway
 • Joost Luiten – Footjoy Pure Touch
 • Dustin Johnson – Taylormade Tour Preferred
 • Justin Thomas – Footjoy Pure Touch

Een aantal van deze golfhandschoenen zijn te koop bij Bol.com & Nike

Top 3 golfhandschoenen

In deze top 3 hebben we golfhandschoenen gekozen die we zelf hebben getest en die online te koop zijn, hetgeen bij de golfhandschoenen van de golfpro’s niet altijd het geval is.

 1. Footjoy Pro FLX
 2. FIT39EX
 3. Wilson Staff Grip

Tips voor het kopen van de beste golfhandschoen

 • Ben je rechtshandig, dan draag je je golfhandschoen aan je linkerhand. Ben je linkshandig, dan draag je je golfhandschoen aan de rechterkant.
 • Voor ieder weertype zijn er speciale golfhandschoenen:
  • Voor golfen in de zomer heb je behoefte aan een ademende (mesh) en zachte handschoenen die voorkomen dat je handen gaan zweten tijdens het golfen.
  • Ga je in de herfst golfen, dan kan het nog weleens regenen. Zorg dan dat je golfhandschoenen hebt die speciaal gemaakt zijn voor natte weersomstandigheden. Deze golfhandschoenen zorgen dat je een goede grip blijft houden tijdens regen en drogen snel.
  • In de winter heb je behoefte aan betere isolatie, zodat je handen warm blijven tijdens het golfen. Winter golfhandschoenen zijn altijd verpakt als paar.