Beste golfhorloge 2020

Ben je op zoek naar het beste golfhorloge? Wij hebben ervaring met alle golfhorloges van Garmin en Bushnell en hebben een goed beeld wat het beste golfhorloge is op dit moment. Er zit namelijk veel verschil in de verschillende GPS horloges voor golfers. We hebben het dan niet alleen over het design van de golfhorloges, maar met name over het verschil in functies. Afhankelijk van wat jij verwacht van een golfhorloge kan je bepalen wat het beste golfhorloge voor jou is. Wij hebben in dit blog een top 5 samengesteld op basis van hoe geavanceerd het golfhorloge is en uiteraard daarbij rekening gehouden met onze ervaringen met het golfhorloge, maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de betrouwbaarheid van de golfhorloges van Garmin en Bushnell.

Beste golfhorloge top 5

In de top 5 gaat het dus met name om de mogelijkheden die het horloge heeft en de gebruiksvriendelijkheid. Het is gezien de grote prijsverschillen onmogelijk om hier rekening mee te houden in de vergelijking. Qua prijsverschil is het dus soms een oneerlijke vergelijking, maar we zijn dan ook op zoek naar het beste golfhorloge.

 1. Garmin S60
 2. Garmin S40
 3. Garmin S20
 4. Garmin X40
 5. Bushnell Neo Excel

1. Garmin S60

Garmin Approach S60De Garmin S60 is het meest uitgebreide golfhorloge op dit moment, samen met de Garmin Fenix 5, maar dit is een allround GPS-horloge dat nog iets duurder is. De belangrijkste kenmerken van de Garmin S60:

 • 1,2-inch kleuren touchscreen dat bij zonlicht ook goed leesbaar is.
 • Erg eenvoudig te bedienen met het touchscreen.
 • Toont zeer nauwkeurige afstanden tot de green, hindernissen op de baan en doglegs. Allemaal in full-color!
 • Bij aankoop staan er al meer dan veertigduizend golfbanen op van over de hele wereld. Golfbanen waar je regelmatig speelt worden automatisch geüpdate via de Garmin Connect App.
 • Met de AutoShot functie houdt de Garmin S60 automatisch je slagen bij en ook de afstanden die je hebt geslagen, zodat je deze naderhand kan analyseren in de app.
 • Met courseview krijg je een goed overzicht van de baan met alle afstanden tot aan de green en de hindernissen op de baan.
 • Met de Green View heb je een goed beeld van de vorm van de green. Omdat de hole op een green regelmatig verandert van plaats kan je de pin handmatig verplaatsen naar de juiste locatie. Met de PinPointer weet je altijd de richting naar de vlag als je deze niet kan zien.
 • Erg leuk is dat je tegen andere golfers kan strijden via de Garmin Golf app. Elke baan heeft wekelijks een klassement waar andere golfers aan mee kunnen doen. Ook kan je een toernooi starten en vrienden uitnodigen om mee te golfen in dat toernooi.
 • Smartphone meldingen zoals Whatsapp berichten en inkomende oproepen worden getoond op het horloge.
 • De batterijduur is in GPS-modus maximaal 10 uur. Gebruik je het horloge zonder GPS, dan gaat de batterij 10 dagen mee.
 • Ook voor andere sporten kan je de Garmin S60 gebruiken. Onder meer voor hardlopen, fietsen en zwemmen zijn activiteitsprofielen beschikbaar.
 • Gebruik het horloge ook voor dagelijks gebruik, want de Approach S60 is ook een activitytracker. Hij meet onder meer stappen en calorieën.
 • Test: Tijdens onze test met de Garmin S60 werd duidelijk dat dit het meest geavanceerde golfhorloge is wat op dit moment beschikbaar is. Alles wat je verwacht van een golfhorloge kan dit golfhorloge, met name AutoShot is een handige functie om je golfslagen te meten en afstanden naderhand te analyseren. De baankaarten zijn goed afleesbaar in kleur en tonen de afstanden erg nauwkeurig, zodat je een goed een keuze kan maken met welke club je gaat slaan. Op de kaart wordt je gewaarschuwd voor hindernissen op de baan en doglegs.
  Ook buiten de golfbaan kan je het horloge dragen. Het ziet er goed uit als casual horloge en heeft goede activitytracker functies. Regelmatig gebruik ik het horloge ook als hardloophorloge tijdens het hardlopen. Met afstand op dit moment het beste golfhorloge.

De Garmin S60 is te koop bij Decathlon

Golfhorloge Garmin S40
Garmin Approach S40

2. Garmin S40

Het nieuwste golfhorloge van Garmin is de Garmin S40. Dit golfhorloge zit qua functionaliteiten tussen de Approach S60 en Approach S20 in en is de opvolger van de Garmin Approach S5. Het is een horloge dat je prima casual buiten de golfbaan kan dragen, want het stijlvolle design heeft net als bij de S60 veel aandacht gekregen. Het fullcolour touchscreen maakt de bediening erg intuïtief.

Op de Garmin Approach S40 zijn vooraf meer dan 41.000 golfbanen voorgeprogrammeerd. Vrijwel alle golfbanen in Nederland staan al op het horloge. Erg handig is de Autoshot tracking functie, waarmee je slaglocaties en afstanden automatisch worden gedetecteerd en vastgelegd. Je kan na afloop in de Garmin app precies zien welke afstanden je hebt geslagen. Koppel het golfhorloge met de CT10 sensoren, die je op je club kan bevestigen, en je hebt per club een analyse van afstanden die je slaat.

De greenview functie geeft je een goed beeld van hoe de green er uitziet. Je kan handmatig de vlag positioneren op de juiste locatie. Door de baan heen heb je continue inzichtelijk hoever je van het begin, midden en einde van de green staat. Ook hindernissen op de baan worden weergegeven op de Garmin Approach S40. De batterij gaat maximaal vijftien uur mee in de golfmodus. Gebruik je de S40 als smartwatch, dan gaat deze ongeveer tien dagen mee.

Want ook buiten de golfbaan heeft de S40 naast het tonen van de tijd een aantal handige functies. Zo kan je de smartwatch gebruiken als stappenteller en voor het meten van je slaappatroon. Ook kan je het horloge gebruiken als hardloophorloge en fietshorloge.

De Garmin S40 is te koop bij Decathlon & Jumbo Golf 

Garmin S203. Garmin S20

De Garmin S20 heeft de volgende functies:

 • Krijg informatie over de baan en afstanden tot begin, midden en einde van de green.
 • Ook hindernissen, doglegs en layups worden getoond voor een optimale voorbereiding op je volgende slag.
 • Met AutoShot worden je slagen automatisch gemeten op de fairway.
 • Regelmatig baanupdates.
 • Werkt ook als activitytracker.
 • Batterij gaat tot 15 uur mee in GPS-modus en maximaal 8 weken in activity tracker modus.

De Garmin S20 is het voordeligst te bestellen bij Decathlon & Jumbo Golf

4. Garmin X40

Garmin X40De Garmin X40 lijkt in eerste instantie op een activitytracker. Toch is ook dit kleine horloge in staat om jou alle informatie op de golfbaan te geven die je nodig hebt, zonder dat je een groot horloge aan je pols hebt hangen. Met een gewicht van 31 gram is het het lichtste golfhorloge in deze test. Het scherm heeft een resolutie van 160 x 68 pixels en de batterij gaat in GPS modus 10 uur mee. Gebruik je de Garmin X40 in de normale modus dan gaat deze ongeveer 5 dagen mee. Maar welke golffuncties heeft dit kleine golfhorloge?

 • Afstanden tot de voorkant, midden en achterkant van de green vanaf het punt waar je staat op de golfbaan.
 • Afstand tot hindernissen en doglegs.
 • Slagafstand berekenen.
 • Digitale scorekaart.
 • Automatisch bijhouden van statistieken met Garmin Autoshot.

Naast de golffuncties kan dit horloge ook worden gebruikt als activitytracker voor het meten van stappen, afstand, slaap en calorieën. Ga je hardlopen dan kan dit horloge op basis van GPS afstand, duur en snelheid bijhouden. De gegevens van je hardlooprondje kan je later terugkijken in de Garmin Connect app.

De Garmin X40 is het voordeligst te bestellen bij Jumbo Golf

5. Bushnell Neo Excel

Met de Bushnell Neo Excel wordt deze top vijf toch nog gecomplementeerd met een ander merk dan Garmin. Het merk Bushnell staat in de golfwereld vooral bekend om de afstandsmeters. We zijn echter blij dat ze inmiddels ook de concurrentie aangaan met Garmin op het gebied van golfhorloges, want nadat TomTom stopte met het produceren van golfhorloges was er nog maar weinig echte concurrentie voor Garmin. Bushnell heeft met de Bushnell Neo Excel een goede poging gedaan. Het horloge is veel goedkoper dan de Garmin S60 en S40, maar is qua functionaliteiten dan ook niet vergelijkbaar met deze high-end modellen van Garmin.

De Bushnell Neo Excel heeft een kleurendisplay, maar voor het tonen van een overzicht van de golfbaan moet je de Neo Excel koppelen aan je smartphone, zodat in de app op je smartphone de baan wordt getoond. Er wordt helaas dus niet optimaal gebruik gemaakt van het kleurendisplay. Op het horloge worden wel de afstanden getoond tot aan de vlag, hindernissen en lay-up punten op de baan. Het horloge is waterbestendig en ook te gebruiken als stappenteller. De batterij gaat in golfmodus ongeveer 14 uur mee, daarna is de batterij in drie uur weer volledig opgeladen.

De Bushnell Neo Excel is te koop bij Jumbo Golf