Garmin S40 review

Met de Garmin S40, ook wel Garmin Approach S40 genoemd, heeft Garmin er weer een stijlvol golfhorloge bij. Het lichtgewicht golfhorloge heeft naast het mooie design ook nog eens vele functionaliteiten die jou gaan helpen op de golfbaan. Met een adviesprijs van 269,99 euro is het horloge daarnaast veel goedkoper dan de Garmin S60 (Adviesprijs: 449,99 euro). In deze Garmin S40 review gaan we kijken welke functies dit Garmin golfhorloge heeft en of het golfhorloge de relatief hoge prijs waar kan maken. We testen het golfhorloge op gebruiksgemak door de baan, functionaliteiten, design en samenwerking met de Garmin app.

De Garmin S40 heeft inmiddels een opvolger, lees onze review over de Garmin S42.

Wat kan de Garmin Approach S40?

  • 1,2 inch in zonlicht leesbaar kleuren touchscreen met een diameter van 1,2 inch (240 x 240 pixels).
  • Lichtgewicht GPS-golfhorloge van 43 gram.
  • Batterijduur in GPS modus tot 15 uur, smartwatch modus tot 10 dagen.
  • Er staan meer dan 41.000 golfbanen van over de hele wereld voorgeprogrammeerd op het horloge.
  • Met de Autoshot functie meet het golfhorloge automatisch de afstanden en legt het slaglocaties vast. Je kan deze statistieken terugkijken in de Garmin app.
  • Met de optionele Approach CT10 clubtrackingsensoren is het ook mogelijk om de afstanden per club te meten.
  • Met de functie Green View is het mogelijk om handmatig de vlag te verplaatsen en op de goede plek op de green te plaatsen.
  • Informatie over de afstanden van het begin, midden en einde van de green en accurate baaninformatie over bunkers, vijverpartijen en doglegs.
  • Met de ingebouwde stappenteller kan je het golfhorloge in het dagelijks gebruik als activitytracker gebruiken. Ook is het mogelijk om je slaappatroon te meten.
  • Met de multisport profielen kan je het horloge ook gebruiken als hardloophorloge en fietshorloge.

Garmin Approach S40 review

Bediening

Zoals we van de high end modellen van Garmin gewend zijn is ook de Garmin S40 voorzien van een kleuren aanraakscherm. De bediening is net als bij de meeste smartphones erg intuïtief, zodat je zonder al te veel problemen het golfhorloge instelt naar jouw wensen en al snel kan beginnen met het slaan van je eerste bal op de golfbaan.

Na het instellen van het golfhorloge begin je door op ‘play golf’ te drukken. Het golfhorloge heeft op de golfbaan waar wij het golfhorloge hebben getest de satellieten snel gevonden, waarna er automatisch een suggestie komt van de golfbaan waar je op gaat spelen, je wordt gevraagd of het horloge de score bij moet houden via Autoshot en of je van de mannen of dames tee afslaat.

Je krijgt op hole 1 meteen alle baaninformatie die je nodig hebt. Standaard zie je de afstanden tot het begin, midden en einde van de green en de vorm van de green. Druk op de pijltjes naar beneden en je krijgt informatie over bunkers en doglegs op de baan.

Met de knop rechtsboven op het horloge kan je het menu te voorschijn toveren. Je kan hier allerlei instellingen veranderen, waaronder golf instellingen, meerdere cijferplaten voor de klok, activitytracking, etc.

Verplaats de vlag

Met de Green View zie je niet alleen de vorm van de green en de afstand tot de vlag, maar kan je ook de vlag op de juiste plek zetten, zodat je altijd de meest nauwkeurige afstand tot de vlag hebt.

Autoshot detectie

Bij de start kan je aangeven of de Garmin Approach S40 je score bij moet houden. Dit gaat via autoshot, een techniek die automatisch je swing registreert. Na iedere swing vraagt het golfhorloge welke club je hebt gebruikt, zodat je ook de afstanden per club registreert. Het herkennen van de club kan je ook automatiseren met de Approach CT10 sensoren. Deze sensor plaats je op de bovenkant van het handvat van je club, je merkt er dus verder niks van. De sensor houdt iedere slag en zelfs het aantal keren dat je geput hebt bij. Aan het einde van de ronde zie je dan ook precies hoeveel keer je geput hebt in totaal en per baan.

Garmin golf App

Naast informatie op de baan kan je je spel ook verbeteren door achteraf je slagen te analyseren. Hiervoor heeft Garmin de erg handige Garmin Golf app ontwikkeld. Deze synchroniseert de gegevens van de Garmin Approach S40 via bluetooth, waarna je precies kan zien hoe gepresteerd hebt. Zo heb je meteen een goed overzicht van het aantal slagen per hole, het aantal putts en kan je ook de statistieken per hole zien en per club. Met name de afstanden per club geven je een goed inzicht in hoever je slaat met een bepaalde club. Je kan bijvoorbeeld ook de statistieken per club zien over een langere periode, zodat je ziet hoever je gemiddeld en maximaal met een bepaalde club slaat.

Smartphone notificaties

Het is met de S40 mogelijk om smartphone meldingen op je golfhorloge binnen te krijgen. De één zal hier tijdens het golfen meer behoefte aan hebben dan de ander, dus het is ook mogelijk om het horloge op niet storen te zetten tijdens het golfen. Maar mocht je er toch behoefte aan hebben dan is het mogelijk om meldingen op het horloge te krijgen over inkomende oproepen, sms-berichten, e-mails, afspraken en Whatsapp.

Design

Met het design komt de Garmin Approach S40 in de buurt van het design van de Garmin Aproach S62. Het is een stijlvol en licht horloge dat je prima casual buiten de baan kan dragen. De metalen omlijsting geeft het horloge een prima uitstraling en indien het standaard bandje niet helemaal naar je smaak is heb je keuze uit verschillende alternatieve bandjes die beter bij jouw stijl passen. Vergeleken met voorgangers als de S4 en S5, is er dit keer in ieder geval goed over nagedacht dat een horloge van deze prijs ook buiten de baan kan worden gedragen, zonder dat het lijkt alsof je een kermishorloge draagt.

Garmin S40 buiten de golfbaan gebruiken

Zoals gezegd hoef je je met de Garmin Approach S40 om je pols totaal niet te schamen als je deze buiten de golfbaan om hebt. Uiteraard is het mogelijk om de tijd af te lezen op het horloge en kan je daarvoor kiezen uit verschillende wijzerplaten. Maar zeker zo handig zijn de activitytracker functies. Het activiteitentracker gedeelte omvat onder meer een stappenteller, bewegingsbalk, calorieën teller en slaapmonitor. Ook is het mogelijk om een stappendoel in te stellen, zodat je actief blijft. Om de statistieken hiervan bij te houden maak je gebruik van de Garmin Connect app.

Ben je naast het golfen ook een hardloper of fietser? Met de Garmin S40 kan je ook sportprofielen voor hardlopen en fietsen gebruiken, voor het registreren van afstand, duur en snelheid op basis van GPS.

Garmin S40 review eindoordeel

Wij zijn erg blij met de nieuwe weg die Garmin is ingeslagen. Golfhorloges die je ook goed buiten de baan kan dragen, omdat ze een stijlvolle en stevige uitstraling hebben. Daarnaast zijn we blij met de verbeterde Autoshot functionaliteit die nog beter de slagen en afstanden registreert en waarmee je naderhand in de golf app een prima analyse op je clubgebruik kan loslaten. De bediening met het touchscreen en knop op de zijkant is erg eenvoudig en heb je na een paar minuten zoeken helemaal door. Ook het GPS signaal werd snel gevonden en was erg accuraat op de baan.

Het geeft ook met de Garmin Approach S40 weer een fijn gevoel om continue de beschikking te hebben over uitgebreide baaninformatie. Nooit meer verrast worden door een bunker op de baan of een green die toch minder groot is dan je van tevoren dacht. Dat ook het bijhouden van je score voor je wordt gedaan en zelfs de putts hierbij worden meegenomen maakt dit één van de beste golfhorloges van dit moment.

Garmin Approach S40 kopen

Inmiddels heeft de Garmin S40 met de Garmin S42 een opvolger. Op zoek naar het topmodel van Garmin? Lees dan onze Garmin S62 review.

De Garmin Approach S40 is te koop bij de volgende winkels: