Garmin S60 review

Garmin heeft een nieuw golfhorloge gelanceerd, de Garmin S60. Het is de opvolger van de Garmin S6, door ons beschouwd als het meest geavanceerde en beste golfhorloge van vorig jaar. Het resultaat van weer een jaar ontwikkelen en ontwerpen is een nog uitgebreider en geavanceerder golfhorloge. De Garmin S60 Approach is daarnaast erg geschikt om ook buiten de golfbaan te dragen. Zo heeft het een ingebouwde activitytracker, prachtig en scherp kleurenscherm en ook qua uiterlijk kan je deze prima de hele dag dragen. In deze review van de Garmin S60 gaan we in op de golf functies, smartwatch functies en specificaties van het golfhorloge. Ten slotte delen we onze ervaring met de Garmin S60.

Garmin S60 golf functies

Garmin Approach S60

De Garmin S60 heeft meer golffuncties dan ieder ander golfhorloge. Een overzicht van de belangrijkste golffuncties van dit golfhorloge:

 • Een actueel overzicht van de afstanden tot de green, hindernissen op de baan en doglegs.
 • Meer dan 40.000 voorgeladen golfbanen over de hele wereld. Met de automatische baandetectie en automatisch wisselen van hole kan jij je volledig concentreren op je golfspel.
 • Met de AutoShot functie hou je automatisch je slagen bij en worden ook de afstanden van je slag geregistreerd, om later te analyseren. Ook kan je hiermee automatisch je score registreren.
 • Met de Playslike afstand functie wordt de afstand automatisch aangepast voor een slag bergop- of bergafwaarts, zodat je beter kan bepalen welke club het meest geschikt is voor de slag.
 • De functie Touch Targeting geeft je de mogelijkheid om een plek op de map te selecteren om de precieze afstand te bepalen tot die plek, op de map zijn fairways, waterpartijen, bunkers en andere hindernissen vermeld, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.
 • Met de Green View functie zie je de precieze vorm van de green en met de pin pointer weet je ook zonder visueel zicht op de vlag de richting van de vlag te vinden. Is de vlag verplaatst op de green, je kan de pin handmatig verplaatsen naar de nieuwe plaats van de vlag.
 • De batterij gaat maximaal 10 uur mee op de golfbaan (GPS modus)
 • Je swing analyseren kan met de functies: SwingTempo, TempoTraining & SwingStrength
 • Premium model: Zwart leren band en zwart keramische rand. Functies zijn hetzelfde als bij het basis model.

Strava voor golfers

Erg leuk is de functie om vrienden en andere golfers over de hele wereld uit te dagen op de golfbaan. Via de app worden wekelijks klassementen bijgehouden per golfbaan, waaraan iedereen kan deelnemen. Ook is het mogelijk om met vrienden of relaties een toernooi te starten, waarbij automatisch een klassement wordt gemaakt.

Garmin S60 stappentellerDe Garmin S60 als smartwatch & activitytracker

Uiteraard wil je een golfhorloge voor deze prijs niet alleen maar kunnen gebruiken op de golfbaan. De Garmin Approach S60 is dan ook erg goed te dragen als smartwatch en activitytracker. Koppel de Garmin S60 met je smartphone en whatsapp berichten, e-mails en andere meldingen worden automatisch getoond op het horloge. De smartwatch gaat in horlogemodus ongeveer 10 dagen mee. Ook als activitytracker is de Garmin S60 te gebruiken, het telt het aantal stappen, geeft waarschuwingen als je te weinig beweegt en houdt het aantal calorieën dat je verbruikt op een dag bij.

Benieuwd naar het weer? Ook dit wordt automatisch weergegeven op het horloge. Een ander liedje afspelen op je smartphone, met de Garmin S60 kan je ook je muziekspeler of streamingdienst app bedienen zonder je smartphone uit je zak te halen. Het horloge is compatibel met Android, iPhone en Windows.

Ook voor andere sporten is de Approach S60 te gebruiken. Zo kan je onder meer hardloop-, fiets- en zwemactiviteiten registreren. Met het downloaden van apps kan je de mogelijkheden van je Garmin golfhorloge verder uitbreiden en is ook het personaliseren van de wijzerplaten mogelijk.

Garmin S60 specificaties

 • Batterijduur: 10 uur in golfmodus (GPS) | 10 dagen in horlogemodus
 • Oplaadbare lithium batterij
 • Materiaal van de baand: keuze uit siliconen of leer (verwisselbaar)
 • Grootte behuizing: 46 (B) x 46 (L) x 14,5 (H) mm
 • Gewicht: Normaal 52 gram, premium versie 61 gram
 • Waterbestendig (5 ATM)
 • Het scherpe kleurenscherm is in zonlicht leesbaar en erg energiezuinig
 • Schermresolutie: 240 x 240 pixels (schermgrootte = 1,2 inch)
 • Geheugen: 1 GB

Test Garmin S60Garmin S60 review

Wat meteen opvalt als je de Garmin S60 voor het eerst in je handen hebt, is dat er dit keer erg goed naar het ontwerp van het horloge is gekeken. Het golfhorloge is nu beter te gebruiken als smartwatch, zonder dat opvalt dat het om een golfhorloge gaat. Het horloge lijkt qua vormgeving dan ook erg op de Garmin Fenix 5. Qua ontwerp dus alvast een dikke plus ten opzichte van de vorige modellen Garmin golfhorloges. Qua gebruiksgemak is er weinig veranderd ten opzichte van de eerdere modellen, nog steeds is het horloge erg eenvoudig te bedienen met het touchscreen en knoppen aan de zijkant. Erg handig is de Autoshot functie waarmee je automatisch het aantal slagen bijhoudt en later in de app de afstand van je slagen kan teruglezen. Helemaal nieuw is de Strava achtige functie waarmee je andere Garmin golfhorloge gebruikers mee kan verslaan. Op dit moment nog weinig competitie op de golfbanen waar ik speel, maar dit zal in de toekomst wellicht veranderen.

De prijs ligt wel wat hoger dan de Garmin S6. De Garmin S6 is op dit moment echter nergens meer verkrijgbaar, dus wil je een uitgebreid en het meest geavanceerde golfhorloge dan moet je bereid zijn de adviesprijs van 449,- euro te betalen. Is het deze prijs waard? Ja! Ik ben erg onder de indruk van de Garmin S60 en dan met name het grote aantal functies en de mogelijkheid om het golfhorloge ook buiten de golfbaan te gebruiken. Je koopt dan ook niet zozeer een golfhorloge, maar een uitgebreid sporthorloge met zeer veel functies. Een interne hartslagmeter ontbreekt nog, maar is voornamelijk relevant voor de activitytracking functies en andere sporten.

Ik kan met zekerheid zeggen dat dit het meest uitgebreide en beste golfhorloge van dit moment is.

Garmin S60 kopen

Inmiddels is er een verbeterde versie van de Garmin S60 uit, de Garmin S62. In dit blog bespreken we de verschillen tussen de Garmin S60 en Garmin S62.