Garmin X40 review

De Garmin X40 is een golfhorloge waarmee je jouw activiteiten op de golfbaan kan volgen. Van begin tot eind worden je activiteiten op de baan bijgehouden. Naast een golfhorloge is de Garmin X40 een activitytracker waarmee je stappen, afstand, verbrande calorieën, hartslag en de intensiteit van een activiteit kan meten. Via het horloge kan je meldingen van je smartphone ontvangen. Denk aan meldingen zoals whatsappjes of inkomende oproepen. Maar wat zijn de belangrijkste functies van de Garmin X40? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Green view

Garmin Approach X40

Op de Garmin X40 staan meer dan 40.000 verschillende golfbanen wereldwijd voor geïnstalleerd. In de baan krijg je onder meer informatie over hoever je van de vlag verwijderd bent. Ook krijg je informatie over de afstanden tot het begin, midden en einde van de green en hindernissen op de baan. Met de functie green view krijg je de vorm en de layout van de green te zien. Dankzij de zeer gevoelige GPS tracker weet het horloge exact waar je op de baan staat. Het golfhorloge berekend direct hoe ver je nog van de hole afstaat, zodat je een goede keuze kunt maken uit de te gebruiken club en de afstand die je wilt slaan.

Gratis baanupdates

Komt er binnenkort een nieuwe golfbaan in de buurt bij? Of is de huidige golfbaan aangepast? De Garmin Approach X40 heeft levenslang gratis baanupdates. Regelmatig worden alle bannen wereldwijd bijgewerkt met updates of worden er nieuwe banen aan het horloge toegevoegd.

Automatisch de score bijhouden

Geen gedoe meer met pen en papier, de Garmin X40 kan automatisch de score bijhouden met de functie AutoShot. In het golfhorloge zit een ingebouwde scorekaart waarop jouw score wordt bijgehouden. Na afloop is het zelfs mogelijk om je score te delen met de rest van de golf community. Je kan je scores ook direct delen met je golfmaatjes.

Koppel het golfhorloge met de TrueSwing sensor

Het is mogelijk om de Garmin X40 te koppelen aan de TrueSwing sensor van Garmin. Deze clubsensor wordt los verkocht en kan op je club bevestigd worden. Dankzij de clubsensor en Garmin X40 kunnen er analyses gemaakt worden van je swing. Je kan zo nog beter je shotresultaten bekijken en je swing verbeteren. Complete 3D animaties kan je vervolgens bekijken via de speciale Garmin Connect Mobile App.

Garmin Connect Golf Community

Met de Garmin X40 krijg je automatisch toegang tot de Garmin Connect Golf Community. Je kan hier je resultaten delen met andere spelers wereldwijd. Daarnaast kan je eventuele verbeteringen in je spel via Garmin Connect bijhouden. Garmin Connect is te downloaden als een app op je telefoon en kan gekoppeld worden met je golfhorloge. De app haalt vervolgens jouw resultaten op via je golfhorloge.

Garmin X40Hartslagmeter en stappenteller

Actieve golfers kunnen dagelijks gebruik maken van het Garmin Approach X40 golfhorloge. Naast het bijhouden van je resultaten op de golfbaan worden je activiteiten bijgehouden. Via de app kan je per dag het aantal verbrande calorieën en stappen zien. In het golfhorloge zit ook Garmin Elevate hartslagtechnologie verwerkt. Deze technologie houdt 24/7 je hartslag bij dus ook buiten de golfbaan. Het horloge weet zo exact hoeveel calorieën je vandaag verbrand hebt.

Waterbestendig

Als je een regenbui op de baan hebt wil je natuurlijk niet dat je golfhorloge direct kapot is. De Garmin X40 is waterbestendig tot 50 meter. Een regenbui is dus geen enkel probleem voor het golfhorloge.

Garmin X40 review

We hebben de Garmin X40 twee keer gebruikt. Zodra je op de baan bent zoekt de X40 binnen 20 seconden de juiste kaart van de baan. Je krijgt de afstanden te zien van het begin, midden en einde van de green te zien. Met de green view kan je scrollen door een aantal verschillende green views met verschillende vlagposities, zodat je deze kan instellen op de plek waar op die dag de vlag staat. Ook kan je de afstanden zien van hindernissen, zoals bunkers. Na de hole krijg je een scherm te zien waar je je score in kan vullen. Je kan daarnaast gebruik maken van de AutoShot functie, hierbij maakt de Garmin X40 een goed onderscheid tussen oefenslagen en echte slagen. Aan het einde van de baan kan je je scores terugzien in de app. Op de website zelf heb je nog meer mogelijkheden, waaronder het toevoegen van de gebruikte club. Dit is op dit moment nog niet mogelijk in de app.

Erg fijn is dat je nauwelijks het gevoel hebt dat je een golfhorloge om hebt. De Garmin X40 zit niet in de weg. Het is wel een stuk kleiner en heeft ook minder mogelijkheden dan andere golfhorloges van Garmin. Voor golfers die een combinatie zoeken van een activitytracker en golfhorloge is de Garmin X40 echter ideaal. Op golfgebied doet het horloge wat het moet doen en dat is het belangrijkste.

Garmin X40 kopen

De Garmin Approach X40 is niet meer te bestellen. Lees deze blogs voor alternatieven: