Getest: Garmin S3 Golfhorloge

Een golfhorloge kan een handige gadget zijn ter verbetering van je golfspel. Er zijn op dit moment drie merken met goede golfhorloges, Garmin, Bushnell, SkyCaddie en Samsung. Met name Garmin timmert hard aan de weg om de beste golfhorloges te ontwerpen. Wij kregen een Garmin Approach S3 tot onze beschikking welke we tijdens het golfen hebben getest.

De Garmin S3 is niet meer te koop, zie onze top 5 van beste golfhorloges.

Kenmerken Garmin S3

Dit unieke golfhorloge van Garmin is waterbestendig en voorzien van de GPS-coördinaten van méér dan 27.000 golfbanen wereldwijd. In Nederland zijn dit meer dan 250 van de belangrijkste golfbanen. De Garmin Approach S3 geeft je de mogelijkheid om de balpositie te berekenen en zo te bepalen welke de beste slag is om een hole te halen. Met dit prachtige golfhorloge zul je het spel met heel wat meer zelfvertrouwen spelen. Waar op de baan je je ook bevindt met dank aan de Garmin Approach S3 heb je altijd een actueel overzicht. Een andere handige functie van dit horloge zijn de individuele scorekaarten die je gemakkelijk zonder het gebruik van pen en papier kunt bijhouden. Dit horloge is niet alleen uiterst praktisch op de golfbaan het is ook een prima horloge voor iedere dag. Het horloge is voorzien van een oplaadbare Lithium-Ion batterij wat maakt dat het horloge nóg langer meegaat.

Review Garmin Approach S3

De Garmin Approach is gemakkelijk in het gebruik en heeft tal van handige functies wat het een echte golfgadget maakt. Met het touchscreen navigeer je moeiteloos door het horloge heen. Druk op start om aan je ronde te beginnen en het GPS horloge gaat op zoek naar de dichtstbijzijnde golfbanen, selecteer de golfbaan die je gaat lopen en het horloge geeft je direct informatie voor hole 1. Onder meer het aantal par, en begin, midden en einde van de green staan vermeld. Met de optie greenview kun je de vlag verplaatsen naar het gedeelte van de green waar deze zich op dat moment bevind. Ook is er een functie die bijhoudt hoeveel meter je hebt gelopen, waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig kunt bepalen hoeveel je hebt geslagen met een bepaalde club. Op het horloge kun je het aantal slagen per hole bijhouden, zodat je niet meer tijdens het verlaten van de golfbaan op zoek hoeft naar een potloodje. Daarnaast is het horloge uiteraard te gebruiken als normaal horloge, als de GPS functie uitstaat gaat de batterij van het horloge ongeveer één maand mee voordat het weer moet worden opgeladen. Bij gebruik op de baan gaat het horloge ongeveer 8 uur mee. De Garmin Approach S3 is licht en zit goed om je pols. Het handige model zorgt voor extra draagcomfort, waardoor het horloge geen negatieve invloed heeft op je swing. Garmin is de marktleider op het gebied van navigatie- en communicatietechnieken dus met dit horloge heb je een absolute topper in handen. Het natte vingerwerk is voorbij omdat het nu mogelijk is om ter plekke op de baan tot op de centimeter nauwkeurig te berekenen hoe je je bal het beste kunt slaan. Door de goede waterdichtheid is dit horloge opgewassen tegen elke weersomstandigheid.

Sterke punten:

+ Goed overzicht van de afstand tot de hole
+ Score bijhouden op het horloge
+ Golfhorloge zit comfortabel en niet in de weg
+ Werkt op vrijwel alle golfbanen in Nederland
+ Gratis golfbaan updates

Minpunten:

– Geen overzicht van bunkers en waterpartijen
– Batterij is leeg na 8 uur golfen

De Garmin Approach S3 is niet meer te koop. Zie ons overzicht met de beste golfhorloges van dit moment.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.