Goedkoop je GVB halen in één dag

Het GVB, golfvaardigheidsbewijs, of zoals het tegenwoordig wordt genoemd Handicap 54 halen kan in één dag. Op verschillende golfbanen in Nederland is het mogelijk om je GVB te halen met een dagcursus

In dit blog bespreken we de veranderingen, hoe je clubhandicap 54 kunt behalen, waar je dit golfvaardigheidsbewijs kunt behalen en uiteraard geven we je graag tips mee voor een optimale voorbereiding.

Wat is het GVB of Clubhandicap 54

Om te mogen golfen op een negen of achttien holes golfbaan dien je in het bezit te zijn van een golfvaardigheidsbewijs, afgekort GVB.

Sinds 1 april 2012 is het GVB gekoppeld aan een handicap 54. Op hetzelfde moment heeft het NGF het negen stappenplan ingevoerd. Met dit stappenplan worden golfers begeleid vanaf een Golfbaanpermissie (stap 1) naar Clubhandicap 54 (stap 2) tot uiteindelijk een lagere handicap. Voor de meeste pleziergolfers zal het bij stap 2 of stap 3 blijven, heb je echte golfambities dan kun je stap voor stap een lagere handicap bereiken.

Met het behalen van Clubhandicap 54, oftewel je golfvaardigheidsbewijs, kun je bij golfbanen aantonen dat je het basis niveau beheerst en de regels en etiquette van het golfspel kent. Je ontvangt hiervoor een NGF-pas van de Nederlandse Golf Federatie. De meeste golfbanen vereisen minimaal Clubhandicap 54, maar er zijn ook strengere golfclubs waar een lagere handicap wordt geëist.

Hoe kan je het GVB halen in één dag?

Op een aantal golfbanen in Nederland bieden ze een dagcursus of meerdaagse cursus aan om te leren golfen. Je leert er putten, chippen en swingen en de basisbeginselen van het golfspel. Aan het einde van de cursus leg je een theorie examen af voor het behalen van je GVB/Handicap 54.

Op Tripper.nl kan je met een flinke korting je GVB in één of twee dagen halen op twaalf verschillende locaties…

Fotocredits: Mick Haupt