Golf tee verschillen

Regelmatig krijgen we de vraag welke golf tee nou het beste is, welke lengte een golf tee moet hebben en wanneer je nou een tee van plastic, hout of rubber moet gebruiken? Op al deze vragen geven we in dit blog antwoord.

Wat is een golf tee?

Een tee is het pinnetje dat je bij het afslaan in de grond steekt op de afslagplaats. Meestal is een tee gemaakt van hout of plastic. Het voordeel is dat de bal hoger van de grond afligt en dus eenvoudiger te raken is. Hierdoor heb je minder weerstand en kan je de bal beter raken dan wanneer deze op de grond ligt. Voor een slag met een driver is het essentieel dat de bal wat hoger ligt. De afslagplaats is, op een enkele uitzondering na daargelaten, vrijwel de enige plek waar je een bal mag opteeën met een golf tee.

Welke tee?

Maar welke tee kan je nou het beste kopen? Op die vraag is uiteraard niet één antwoord. Dit hangt met name af waar je zelf het fijnste mee speelt. Een standaard tee is 5,4 centimeter lang. Werden de tees vroeger van hout gemaakt, tegenwoordig zijn er ook veel plastic tees te koop. De houten tee is echter veruit het populairst. Plastic tees zijn slechter voor het milieu en willen nog weleens de bladen van een grasmaaier beschadigen. De oplossing hiervoor is de biologisch afbreekbare golftee, die een stuk milieuvriendelijker is. De standaard tee van 5,4 centimeter is vooral bedoeld voor ijzers. Je steekt de tee diep in de grond en laat deze slechts een klein beetje uitsteken. Voor drivers heb je een iets langere tee nodig en deze tee je dan ook hoog op. Twee vingerdiktes is vaak voldoende.

Winter golf tee

Winter golf tee

Voor het behoud van de baan is het verstandig om in de winter een winter tee te gebruiken. Als de temperatuur onder de zeven graden is groeit het gras niet. Mocht je dus in de winter een plag uit de grond slaan, dan zal dit niet snel herstellen als je deze terug plaatst. Om dit te voorkomen worden door de meeste golfbanen in de winter twee maatregelen genomen. De eerste is dat er speciale wintergreens worden gemaakt. Deze liggen voor de echte green, zodat deze er niet onder te lijden heeft. Uiteraard zijn deze qua kwaliteit niet te vergelijken met de normale greens. De tweede maatregel is het verplichten van de winter tee. Deze winter tee bestaat vaak uit drie verschillende plastic dopjes van verschillende grootte. Je gebruikt de winter tees door de baan en bij iedere slag richting de wintergreen hoor je de bal op te teeën. Dit voorkomt het beschadigen van de golfbaan. Let wel op dat als je een qualifying kaart loopt, het gebruik van een winter tee verboden is.

Golf tee kopen

Voor goede golf tees kan je terecht bij de volgende webshops: