Golf vakantiepark top 5

Wat is er nou fijner dan een golfbaan op het vakantiepark? Niet meer je golfclubs en golftrolley in de auto zetten, maar meteen naar de golfbaan lopen en beginnen met golfen. Er zijn de afgelopen jaren veel vakantieparken gebouwd met een golfbaan. Roompot en Landal hebben een aantal vakantieparken met een golfbaan. We bespreken de top vijf golf vakantieparken welke goed worden beoordeeld en/of waar wij goede ervaringen mee hebben. De golfbanen uit deze top 5 liggen in Nederland of net over de grens in Duitsland.

1. Buitenplaats De Hildenberg

Buitenplaats De Hildenberg krijgt online erg goede beoordelingen voor zowel het luxe vakantiepark (8,8 op Zoover) als de golfbaan. Het is een rustig vakantiepark met vrijstaande vakantiehuizen met een grote tuin. Tijdens de schoolvakanties is er animatie, zodat je rustig een ochtendje kan golfen en de kinderen zich ook vermaken. De golfbaan ligt direct aan het vakantiepark en sommige banen gaan dwars door het park heen. Vrijwel ieder vakantiehuis heeft uitzicht op één van de banen. Even een dagje geen golf? Maak een uitstapje naar één van de waddeneilanden, huur een boot op één van de Friese meren of ga neem een duik in het openluchtzwembad van Appelscha. Ook is het mogelijk om golflessen te volgen en Handicap 54 (Het oude GVB) te behalen.

2. Ferienresort Cochem (Duitsland)

Met een 9-holes familiebaan en 18-holes golfbaan is Golfresort Cochem een prachtige locatie voor je volgende golfvakantie. De golfbanen liggen direct aan het park, veel van de luxe vakantiehuizen liggen dan ook direct met de tuin aan een hole. De grote baan is een echte baan voor de gevorderde golfers, veel hoogte verschil en erg uitgestrekte banen. Ook voor beginnende golfers is er een uitdagende kleinere baan met 9 holes, bestaande uit par 3 en par 4 banen. Op de beginnersbaan, de Eifelcourse, kan je ook zonder GVB golfen. Wel dien je eerst een clinic te volgen of een baanpermissie aan te vragen. Ferienresort Cochem is een aanrader om Handicap 54 (Oude GVB) te halen in een paar dagen. Tijdens je vakantie krijg je iedere dag een praktijk- en theorietraining en na een paar dagen kan je het examen doen. Naast de golfbanen, zijn er diverse speeltuinen, een overdekt zwembad, mini-bowling en een midget golfbaan. Ook ligt het park op een goede locatie voor fietstochten langs de Mosel en zijn er in de omgeving leuke Duitse dorpjes en stadjes om te bezoeken. Het park ligt op slechts 170 kilometer van de Nederlandse grens.

Reservering van Ferienresort Cochem gaat via Roompot vakanties

3. Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne wordt op Zoover beoordeeld met een 7,7. Het resort beschikt over een 9-holes golfbaan met A-status en een par 3 familiebaan. Zowel voor de gevorderde als beginnende golfer voldoende uitdagingen dus. De golfbaan ligt op een prachtige natuurrijke omgeving nabij strand, zee en duinen. Voor beginners is er de par 3 familiebaan, waar je geen Handicap 54 nodig hebt. Voor de drivingrange is geen greenfee nodig, ballen kopen en slaan. Heb je nog geen golfclubs dan kan je deze tegen prima prijzen huren bij de receptie. Ook kunnen beginners zeven dagen per week golflessen nemen.

Reservering van Landal Beach Resort Ooghduyne gaat via Landal Greenparks

4. Villapark Schildmeer

Op zoek naar de combinatie van een vakantiehuisje met een golfbaan aan het park en de mogelijkheid om met een sloep of zeilboot de Friese meren te verkennen? Op Villapark Schildmeer heb je vakantiehuizen voor maximaal 6 personen direct aan het water. De 9-holes golfbaan Duurswold ligt direct aan het park. Naast de 9-holes golfbaan zijn er zes Par-3 oefenholes en is er een driving range. Op de Par-3 golfbaan is Handicap 54 (oude GVB) niet vereist. Wil je tijdens je golfvakantie Handicap 54 halen? Mail of bel dan even met de golfbaan om dit van tevoren te bespreken.

Reservering van Villapark Schildmeer gaat via Roompot

5. Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals wordt als vakantiepark gewaardeerd met een 8,2. De golfbaan is direct aan het park, maar is wel maar 9 holes. Ook zijn de C-baan en Par-3 baan afwisselend van elkaar geopend. De C-baan is een mooie baan in het Limburgse heuvelland met par 3 en par 4 holes. Het golf vakantiepark Hoog Vaals ligt dichtbij het drielandenpunt en leent zich uitstekend voor uitstapjes naar Maastricht en Aken. De omgeving is erg geschikt voor fiets- en wandeltochten. Op het park vind je onder andere een overdekt zwembad met glijbaan, squashbaan, tennisbaan, voetbalveld en bowlingbaan. Voor de kinderen is er o.a. een indoorspeelparadijs, bollo club (voor de allerkleinsten) en midgetgolfbaan. Wissel je een ochtendje golfen graag af met een andere activiteit in de middag, dan is Hoog Vaals een erg fijn vakantiepark. Wil je echter wat meer afwisseling qua golfen, dan is het verstandiger om voor een park te kiezen met een grotere golfbaan.

Reservering van Landal Hoog Vaals gaat via Landal Greenparks