Golf zonnebril kopen tips

Golfen doe je het liefst als het mooi weer is. Toch kent golfen in de zon één groot nadeel en dat is dat je zicht op de baan minder kan worden als de zon in je ogen schijnt, het verblindende zonlicht zorgt ervoor dat je geslagen bal lastig te volgen is. Je gewone zonnebril is dan eigenlijk niet geschikt om mee te golfen. Vaak zit deze wat losser en kan dus eenvoudig van je hoofd afvallen, maar ook zijn de meeste zonnebrilglazen niet optimaal geschikt om mee te golfen. Gelukkig zijn er diverse golf zonnebrillen, oftewel sportbrillen, die je wel een goed zicht geven en goed blijven zitten bij iedere swing die je maakt. In dit artikel geven we je advies bij het kopen van een golf zonnebril. Ook leggen we de functies uit van de verschillende soorten en gekleurde glazen die je op een golfbril zal tegenkomen.

Kleur & Type glas golfbril

Een traditionele zonnebril maakt uw zicht niet alleen donkerder, maar zorgt ook voor een verminderd contrast. Onderzoek heeft aangetoond dat paarse of geel-oranje gekleurde glazen zorgen voor een beter contrast op een groen oppervlak. De perceptie van diepte wordt geoptimaliseerd en ook zie je de green beter liggen. Ook obstakels en hoogte verschillen op de baan zijn duidelijker herkenbaar waardoor je een betere beslissing kunt nemen bij het spelen van de bal.
Ook de coating van de glazen is belangrijk. Zo zorgt een polarisatiefilter ervoor reflecties en fel licht, welke het gevolg zijn van weerkaatsing van de zon, worden geëlimineerd. Op een golfbaan voorkomt het dus de weerkaatsing van zonlicht op het gras en water. Een antireflecterende coating zorgt tijdens het golfen voor meer helderheid op de golfbaan. Vooral in combinatie met een polarisatiefilter zorgt het voor een perfect zicht op de baan. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de golfbril 100% UV-bescherming biedt, omdat je voor lange periode aan fel zonlicht wordt blootgesteld op de golfbaan.

Nog meer tips voor het kopen van een golf zonnebril

  • Met een half omrande montuur heb je een optimaal gezichtsveld
  • Met verstelbare pootjes en neusbrug kun je de golfbril optimaal naar eigen wens vormen, zodat deze stevig op je neus blijft zitten tijdens het bewegen
  • In principe zijn fietsbrillen, hardloopbrillen en andere sportbrillen ook prima geschikt op de golfbaan, als ze maar de juiste glazen hebben (paars/oranje/geel voor optimaal contrast) en niet volledig omrand zijn door het montuur. Het voordeel ten opzichte van normale zonnebrillen is dat sportbrillen een stuk lichter zijn en beter blijven zitten tijdens het bewegen.

Golf zonnebril kopen

Golfbrillen zijn te koop bij Bol.com