Golfhorloge

Golfhorloges

Bij iedere golfbaan staat bij de afslagplaats een bordje met informatie over de hole die je speelt. Op hoeveel meter staat de vlag en waar liggen de waterpartijen en bunkers die je wilt omzeilen. Tijdens het lopen van de baan mis je die informatie, waardoor je nog weleens een verkeerde keuze maakt door te ver te slaan of juist te kort. Er zijn dan ook een aantal elektronica merken die golfnavigatie systemen ontwerpen, maar aangezien je je handen vrij wilt hebben en niet altijd bij je tas wilt staan is zo’n apparaatje niet altijd even handig tijdens het golfen. Daarom introduceerden een aantal merken de afgelopen tijd golfhorloges. Lichtgewicht horloges waarop je informatie over de baan kunt aflezen. We bespreken in dit artikel de topmodellen van Garmin en TomTom. Zo kun je snel en eenvoudig vergelijken welk golfhorloge het best bij je past.

Beste golfhorloge 2018

  1. Garmin S60
  2. TomTom Golfer 2
  3. Garmin S20

Garmin S60

Ineens was daar de Garmin S60. Het is het meest geavanceerde golfhorloge van dit moment. Naast de gebruikelijke golfnavigatie op de baan heeft dit golfhorloge onder meer Touch Targeting, waarmee je de afstand naar een bepaalde plek op de baan kan zien. Het golfhorloge houdt daarnaast rekening met berg op of berg af, zodat je altijd de juiste golfclub kan kiezen. De Garmin S60 onderscheidt zich van de andere golfhorloges door onder meer de swing analyse functies, autoshot (voor het registreren van slagen en afstanden) en een soort van strava voor golfers. Met deze laatste functie is het mogelijk om te strijden tegen andere golfers op dezelfde golfbaan in een weekklassement. Ook kan je hiermee een golftoernooi opzetten met vrienden die je uitnodigt. Naast deze golffuncties is het golfhorloge ook als smartwatch en activitytracker te gebruiken. Ook is het mogelijk om je fiets-, hardloop- en zwemactiviteiten te registreren. De Garmin S60 heeft een adviesprijs van 449,99 euro, een duur horloge, maar het is dan ook niet puur een golfhorloge en daarom ook erg geschikt voor dagelijks gebruik.

De Garmin S60 is te koop bij Jumbo Golf

TomTom Golfer 2 GPS

TomTom Golfhorloge 2TomTom heeft inmiddels haar 2e golfhorloge op de markt gebracht, de TomTom Golfer 2. Bij het aanschaffen van de TomTom Golfer GPS staan er reeds meer dan 40.000 golfbanen op het horloge. Updates krijg je gratis binnen via de pc of draadloos via een bluetooth verbinding met je smartphone.

De TomTom golfer 2 heeft in tegenstelling tot de horloges van Garmin en Bushnell een vierkant scherm. Op het scherm kun je snel de afstanden tot de green aflezen. Ook worden met de greenview optie op het scherm bunkers, waterpartijen en andere obstakels weergegeven. Op het scherm toont de TomTom Golfer 2 hoe je het beste de green kunt benaderen. Ook voor het noteren van scores en het registreren van speeltijd en afstanden heeft het golfhorloge een functie. Op een volle batterij en met GPS stand aan, gaat de batterij ongeveer tien uur mee, voordat deze weer moet worden opgeladen. Nieuw aan de TomTom Golfer 2 in vergelijking met het vorige model is de slagdetectie en analysefunctie die je helpen je spel te verbeteren. Met de TomTom Golfer 2 laat TomTom zien een serieuze concurrent te zijn van marktleider Garmin. Het TomTom Golfhorloge is erg goed verbeterd en zeker gezien de prijs veel voordeliger dan de grootste concurrent, de Garmin S6.

De TomTom Golfer 2 is te koop bij Jumbo Golf & Coolblue

Garmin S20

De Garmin S20 is het nieuwste golfhorloge van Garmin. De S20 heeft functies als het bijhouden van je statistieken, automatische slagdetectie, courseview, greenview en lay-up afstanden. De Garmin S20 is tevens te gebruiken als activitytracker. De batterijduur in GPS modus is langer bij de Garmin S20 (15 uur) in vergelijking met de S5 en S60. Het is mogelijk om smartphone meldingen te tonen.

 Lay-up afstanden, Greenview & Courseview

 Koppelen met app op smartphone

 Tevens Activitytracker

 Geen kleurenscherm

 Swinganalyse enkel mogelijk i.c.m. TruSwing Sensor

De Garmin S20 is te koop bij Jumbo Golf

Garmin S5 golfhorlogeGarmin S5 golfhorloge

De Garmin S5 is een slank en licht golfhorloge dat uitgerust is met een full color touchscreen. Het horloge zit niet hinderlijk om de pols, waardoor het je spel niet negatief beïnvloed. Er staan bij aankoop reeds 30.000 golfbanen op het horloge, dit bestand is volledig gratis up to date te houden via de website van Garmin. In de baan geeft de Garmin S5 veel meer informatie dan de afstand van afslagplaats tot de hole. Met Courseview geeft het horloge je een volledig overzicht van de volledige baan, inclusief bunkers, waterpartijen, fairway, tee-box en de green. Dit allemaal in een hoge resolutie en kleur. Ook kun je in de baan afstanden zien tot doglegs en andere hindernissen op de baan. Met de optie GreenView kun je de vlag verplaatsen op de green. Naast baaninformatie, kun je het S5 golfhorloge ook gebruiken om scores bij te houden en zelfs een gedetailleerd overzicht van hoe je de baan gelopen hebt. Het is mogelijk om het horloge aan je smartphone te koppelen zodat meldingen op het scherm van het horloge verschijnen.

De batterij gaat in GPS-stand maar liefst 10 uur mee. Gebruik je het golfhorloge als gewoon horloge, dan gaat de batterij 12 weken mee.

Ben je op zoek naar een golfhorloge met veel functionaliteiten, dan is de Garmin S5 een echte aanrader. Het horloge is iets minder uitgebreid qua mogelijkheden in vergelijking met de Garmin S60, maar voor golfers die vooral op zoek zijn naar golfnavigatie en minder naar een golfhorloge met analyse functies is de S5 de beste keuze.

De Garmin S5 is niet meer te koop

Golfhorloge online kopen

Voor het online kopen van golfhorloges kun je onder meer terecht bij Jumbo Golf en Coolblue. Zij hebben het grootste aanbod GPS horloges voor golfers. Indien je op zoek bent naar golfhorloge met veel mogelijkheden in zowel navigatie op de golfbaan als ondersteuning tijdens je training op de driving range dan is de Garmin Approach S60 het meest geschikt. Twijfel je tussen een Garmin of TomTom golfhorloge? In dit blog bespreken we de verschillen tussen beide merken en de verschillende modellen. Benieuwd naar het beste golfhorloge? Ook hier schreven we een blog over.

Populaire blogs