Golfhorloge

Golfhorloges

Bij iedere golfbaan staat bij de afslagplaats een bordje met informatie over de hole die je speelt. Op hoeveel meter staat de vlag en waar liggen de waterpartijen en bunkers die je wilt omzeilen. Tijdens het lopen van de baan mis je die informatie, waardoor je nog weleens een verkeerde keuze maakt door te ver te slaan of juist te kort. Er zijn dan ook een aantal elektronica merken die golfnavigatie systemen ontwerpen, maar aangezien je je handen vrij wilt hebben en niet altijd bij je tas wilt staan is zo’n apparaatje niet altijd even handig tijdens het golfen. Daarom introduceerden een aantal merken de afgelopen tijd golfhorloges. Lichtgewicht horloges waarop je informatie over de baan kunt aflezen. We bespreken in dit artikel de topmodellen van Garmin en TomTom. Zo kun je snel en eenvoudig vergelijken welk golfhorloge het best bij je past.

Onlinegolfer Golfhorloge top 3 

  1. Garmin S60
  2. TomTom Golfer 2
  3. Garmin S20

Garmin S60

Ineens was daar de Garmin S60, de opvolger van onze vorige nummer 1 de Garmin S6. Het is het meest geavanceerde golfhorloge van dit moment. Naast de gebruikelijke golfnavigatie op de baan heeft dit golfhorloge onder meer Touch Targeting, waarmee je de afstand naar een bepaalde plek op de baan kan zien. Het golfhorloge houdt daarnaast rekening met berg op of berg af, zodat je altijd de juiste golfclub kan kiezen. De Garmin S60 onderscheidt zich van de andere golfhorloges door onder meer de swing analyse functies, autoshot (voor het registreren van slagen en afstanden) en een soort van strava voor golfers. Met deze laatste functie is het mogelijk om te strijden tegen andere golfers op dezelfde golfbaan in een weekklassement. Ook kan je hiermee een golftoernooi opzetten met vrienden die je uitnodigt. Naast deze golffuncties is het golfhorloge ook als smartwatch en activitytracker te gebruiken. Ook is het mogelijk om je fiets-, hardloop- en zwemactiviteiten te registreren. De Garmin S60 heeft een adviesprijs van 449,99 euro, een duur horloge, maar het is dan ook niet puur een golfhorloge en daarom ook erg geschikt voor dagelijks gebruik.

De Garmin S60 is te koop bij Jumbo Golf

TomTom Golfer 2 GPS

TomTom Golfhorloge 2TomTom heeft inmiddels haar 2e golfhorloge op de markt gebracht, de TomTom Golfer 2. Bij het aanschaffen van de TomTom Golfer GPS staan er reeds meer dan 40.000 golfbanen op het horloge. Updates krijg je gratis binnen via de pc of draadloos via een bluetooth verbinding met je smartphone.

De TomTom golfer 2 heeft in tegenstelling tot de horloges van Garmin en Bushnell een vierkant scherm. Op het scherm kun je snel de afstanden tot de green aflezen. Ook worden met de greenview optie op het scherm bunkers, waterpartijen en andere obstakels weergegeven. Op het scherm toont de TomTom Golfer 2 hoe je het beste de green kunt benaderen. Ook voor het noteren van scores en het registreren van speeltijd en afstanden heeft het golfhorloge een functie. Op een volle batterij en met GPS stand aan, gaat de batterij ongeveer tien uur mee, voordat deze weer moet worden opgeladen. Nieuw aan de TomTom Golfer 2 in vergelijking met het vorige model is de slagdetectie en analysefunctie die je helpen je spel te verbeteren. Met de TomTom Golfer 2 laat TomTom zien een serieuze concurrent te zijn van marktleider Garmin. Het TomTom Golfhorloge is erg goed verbeterd en zeker gezien de prijs veel voordeliger dan de grootste concurrent, de Garmin S6.

De TomTom Golfer 2 is te koop bij Jumbo Golf & Coolblue

Garmin Approach S6 golfhorloge

Garmin Approach S6Het merk Garmin loopt ver voor op de concurrentie als het gaat om de functionaliteiten van zijn sporthorloges. Het Garmin golfhorloge geeft je niet enkel baaninformatie, maar registreert ook het tempo en de kracht van je swing, zodat je deze kan verbeteren. De Garmin Approach S6 is een slank en licht golfhorloge dat uitgerust is met een full color touchscreen. Het horloge zit niet hinderlijk om de pols, waardoor het je spel niet negatief beïnvloed. Er staan bij aankoop reeds 30.000 golfbanen op het horloge, dit bestand is volledig gratis up to date te houden via de website van Garmin. In de baan geeft de Garmin S6 veel meer informatie dan enkel de afstand van afslagplaats tot de hole. Met Coursevierw geeft het horloge je een volledig overzicht van de volledige baan, inclusief bunkers, waterpartijen, fairway, tee-box en de green. Dit allemaal in een hoge resolutie en kleur. Ook kun je in de baan een willekeurig punt in de baan op het scherm selecteren voor het bepalen van de afstand tot dat punt. Met de optie GreenView kun je zelfs de vlag verplaatsen op de green, ook kun je met de optie PinPointer een duidelijke richting krijgen als je de vlag niet kunt zien door bijvoorbeeld heuvels of bomen. Naast baaninformatie, kun je het S6 golfhorloge ook gebruiken om scores bij te houden en zelfs een gedetailleerd overzicht van hoe je de baan gelopen hebt. Het is mogelijk om het horloge aan je iPhone te koppelen zodat mails en smsjes op het scherm van het horloge verschijnen.

De Swing Training Functie registreert je swing en is een ideale hulp tijdens het oefenen op de drivingrange. Met SwingTempo bepaal je het juiste ritme van je swing. De Garmin Approach S6 kan eventueel een geluidje laten horen om dit ritme te trainen. Ook kun je met SwingStrenght meten hoe hard je swing is, wat weer een goede hulp is bij het oefenen van consistentie.

Hoewel het het dunste en lichtste horloge is dat Garmin ooit heeft gemaakt, gaat de batterij in GPS-stand maar liefst 10 uur mee. Gebruik je het golfhorloge als gewoon horloge, dan gaat de batterij zelfs 12 weken mee.

Ben je op zoek naar een golfhorloge met veel functionaliteiten, dan is de Garmin Approach S6 een echte aanrader en uniek in zijn soort op dit moment. Het golfhorloge komt met afstand als beste uit onze test op vrijwel alle testcriteria.

Het Garmin Approach S6 golfhorloge is inmiddels opgevolgd door de Garmin S60

Garmin S20

De Garmin S20 is het nieuwste golfhorloge van Garmin. De S20 heeft functies als het bijhouden van je statistieken, automatische slagdetectie, courseview, greenview en lay-up afstanden. De Garmin S20 is tevens te gebruiken als activitytracker. De batterijduur in GPS modus langer bij de Garmin S20 (15 uur) in vergelijking met de S5 en S6. Het is mogelijk om smartphone meldingen te tonen.

 Lay-up afstanden, Greenview & Courseview

 Koppelen met app op smartphone

 Tevens Activitytracker

 Geen kleurenscherm

 Swinganalyse enkel mogelijk i.c.m. TruSwing Sensor

De Garmin S20 is te koop bij

Bushnell Neo XS GPS golfhorloge

Bushnell Neo XSDoor Bushnell omschreven als het lichtste en dunste GPS horloge ter wereld. Bij aankoop staan er reeds 33.000 golfbanen op het horloge. Nieuwe golfbanen of gewijzigde golfbanen update je gratis en zonder abonnement op de website van Bushnell. Het horloge toont de afstanden van voorkant, midden en achterkant van de green. De baan en de betreffende hole worden automatisch herkend door het horloge en de informatie wordt direct getoond op het scherm van het horloge. Het horloge is waterdicht en zit niet hinderlijk om je pols tijdens het golfen. Naast de GPS golf functies heeft het horloge nog enkele horlogefuncties als stopwatch, timer en alarm. Vergeleken met de horloges van Garmin kent de Bushnell variant maar weinig functies die je echt helpen om je golfspel te verbeteren. Indien je dus op zoek bent naar een golfhorloge dat enkel informatie geeft over de afstand tot de vlag, dan is dit horloge prima, ben je op zoek naar een iets geavanceerder golfhorloge, dan schiet dit model te kort.

Golfhorloge online kopen

Voor het online kopen van golfhorloges kun je onder meer terecht bij Jumbo Golf en Coolblue. Zij hebben het grootste aanbod GPS horloges voor golfers. Indien je op zoek bent naar golfhorloge met veel mogelijkheden in zowel navigatie op de golfbaan als ondersteuning tijdens je training op de driving range dan is de Garmin Approach S6 het meest geschikt. Twijfel je tussen een Garmin of TomTom golfhorloge? In dit blog bespreken we de verschillen tussen beide merken en de verschillende modellen.