Golfhorloge 2022

Bij iedere golfbaan staat bij de afslagplaats een bordje met informatie over de hole die je speelt. Op hoeveel meter staat de vlag en waar liggen de waterpartijen en bunkers die je wilt omzeilen. Tijdens het lopen van de baan mis je die informatie, waardoor je nog weleens een verkeerde keuze maakt door te ver te slaan of juist te kort. Een golfhorloge is de oplossing voor het hebben van accurate informatie op de baan. We bespreken in dit artikel de golfhorloges van Garmin, Golfbuddy en Bushnell. Zo kan je snel en eenvoudig vergelijken welk golfhorloge het best bij je past.

Beste golfhorloge 2021

  1. Garmin S60
  2. Garmin S40
  3. Golfbuddy AIM W10

Lees ook het blog met onze top 5 van de beste golfhorloges

Garmin S60

Garmin S60

De Garmin S60 is het meest geavanceerde golfhorloge van dit moment. Naast de gebruikelijke golfnavigatie op de baan heeft dit golfhorloge onder meer Touch Targeting, waarmee je de afstand naar een bepaalde plek op de baan kan zien. Het golfhorloge houdt daarnaast rekening met berg op of berg af, zodat je altijd de juiste golfclub kan kiezen. De Garmin S60 onderscheidt zich van de andere golfhorloges door onder meer de swing analyse functies, autoshot (voor het registreren van slagen en afstanden) en een soort van strava voor golfers. Met deze laatste functie is het mogelijk om te strijden tegen andere golfers op dezelfde golfbaan in een weekklassement. Ook kan je hiermee een golftoernooi opzetten met vrienden die je uitnodigt. Naast deze golffuncties is het golfhorloge ook als smartwatch en activitytracker te gebruiken. Ook is het mogelijk om je fiets-, hardloop- en zwemactiviteiten te registreren. De Garmin S60 heeft een adviesprijs van 449,99 euro, een duur horloge, maar het is dan ook niet puur een golfhorloge en daarom ook erg geschikt voor dagelijks gebruik.

De Garmin S60 is te koop bij Jumbo Golf

Garmin Approach S40

Het nieuwste golfhorloge van Garmin is de Garmin Approach S40. Dit horloge zit qua functionaliteiten op de golfbaan tussen de S60 en S20 in en is de opvolger van de Garmin S5. Het is weer een mooie combinatie tussen een stijlvol design, touchscreen in kleur en veel golffuncties die je mag verwachten voor een golfhorloge in deze prijsklasse.

Golfhorloge Garmin S40

Het golfhorloge heeft meer dan 41.000 golfbanen van over de hele wereld voorgeprogrammeerd. Met de Autoshot gametrackingfunctie worden je slaglocaties en afstanden automatisch vastgelegd en gemeten. In de Garmin Golf app kan je na het golfen alles terugkijken. Wil je nog meer informatie over je slagen, dan koppel je de CT10 sensoren aan het golfhorloge. Deze lichtgewicht clubsensoren zijn apart te koop en kan je vastklikken op je golfclub voor nog meer informatie over je swing en automatische trackingmogelijkheden.

Met de greenview functie heb je een goed overzicht over de green en kan je handmatig de vlag positioneren op de green. Op de baan krijg je continue informatie over de afstanden tot het begin, midden en einde van de green. Ook hindernissen als vijverpartijen en bunkers worden op de Garmin S40 weergegeven.

Tijdens gebruik op de golfbaan gaat de batterij 15 uur mee. In de smartwatch modus (zonder GPS) gaat de batterij maximaal 10 dagen mee.

Naast de golfbaan kan je de Garmin Approach S40 ook gebruiken als activitytracker voor het meten van stappen en slaap. Het horloge is voor meerdere sporten, waaronder fietsen en hardlopen, te gebruiken. Hiervoor zijn speciale multi-sport profielen van tevoren voor geïnstalleerd op het horloge.

De Garmin S40 is te koop bij Decathlon & Jumbo Golf

Golfbuddy AIM W10 Smart

De Golfbuddy AIM W10 geeft je een accurate afstandsmeting op de baan. Je leest de baaninformatie af van het 1,3 inch TFT-LCD kleuren touchscreen. Je krijgt informatie over de afstand tot aan het begin, midden en einde van de green. Ook toont het golfhorloge de afstanden tot hindernissen op de baan. De holes worden automatisch herkend en via een verplaatsbare pin zet je de vlag op de goede positie. De batterij gaat tot 11 uur mee in de GPS-modus.

De Golfbuddy AIM W10 is te koop bij Jumbo Golf

Garmin S20

De Garmin S20 is het nieuwste golfhorloge van Garmin. De S20 heeft functies als het bijhouden van je statistieken, automatische slagdetectie, courseview, greenview en lay-up afstanden. De Garmin S20 is tevens te gebruiken als activitytracker. De batterijduur in GPS modus is langer bij de Garmin S20 (15 uur) in vergelijking met de S5 en S60. Het is mogelijk om smartphone meldingen te tonen.

  • Lay-up afstanden, Greenview & Courseview
  • Koppelen met app op smartphone
  • Tevens Activitytracker
  • Geen kleurenscherm
  • Swinganalyse enkel mogelijk i.c.m. CT10 Sensor

De Garmin S20 is te koop bij Decathlon

Bushnell golfhorlogesBushnell Neo Excel

Bushnell is in de golfwereld met name bekend van de afstandsmeters, maar het bedrijf heeft ook al enige jaren verschillende golfhorloges op de markt gebracht. Het topmodel is op dit moment de Bushnell Excel. Dit waterbestendige golfhorloge heeft een kleurendisplay en is te bedienen via de knoppen aan de zijkant van het horloge. Er zijn meer dan 35.000 golfbanen vooraf op de Bushnel Excel voorgeprogrammeerd. Via bluetooth kan je het golfhorloge verbinden met de Bushnell Golf app op je smartphone voor nog meer functies.

Op de Bushnell Neo Excell ben je continue op de hoogte van de afstanden van begin, midden en einde van de green. Wil je meer informatie over de baan, dan kan je in de app op je smartphone een bovenaanzicht krijgen van de course en hindernissen.

Bel, sms en kalender notificaties worden op het horloge weergegeven. Ook kan je het horloge gebruiken als stappenteller. De batterijduur in golfmodus is ongeveer 14 uur.

De Bushnell Neo Excel is te koop bij Jumbo Golf

Golfhorloge met auto shot detectie per club

De Garmin Approach S60, Garmin S42 en Approach S20 werken met de Garmin Approach CT10. Dit is een sensor die je op je golfclubs plaatst voor automatische shot detectie per club. Bij iedere slag wordt de slag geregistreerd en worden automatisch je statistieken per club bijgehouden. In combinatie met je golfhorloge heb je in de Garmin Golf app vervolgens een goede analyse per golfclub met afstanden en nauwkeurigheid. De Approach S60, S40 en S20 hebben standaard al Autoshot detectie, maar met deze sensor kan je je slagen per club analyseren in de app.

Waar zijn de golfhorloges van TomTom?

Het merk TomTom was afgelopen jaren samen met Garmin de grootste producent van golfhorloges. Toch heeft het bedrijf besloten niet langer de concurrentie op dit gebied aan te gaan met Garmin. De TomTom Golfer horloges zijn dan ook nog maar beperkt te koop en worden niet meer met enige regelmaat geupdate. TomTom zal de komende jaren dan ook geen nieuwe horloges voor op de golfbaan ontwerpen. We raden je daarom aan te kiezen voor een horloge van Garmin of Bushnell.

Golfhorloge online kopen

Voor het online kopen van golfhorloges kun je onder meer terecht bij Decathlon. Zij hebben het grootste aanbod GPS horloges voor golfers. Indien je op zoek bent naar golfhorloge met veel mogelijkheden in zowel navigatie op de golfbaan als ondersteuning tijdens je training op de driving range dan is de Garmin Approach S62 het meest geschikt. Benieuwd naar het beste golfhorloge? Ook hier schreven we een blog over.