Golfkleding, de kledingvoorschriften en etiquette

Hoewel er de laatste jaren op steeds meer golfbanen niet meer zo heel streng wordt toegezien op de kledingvoorschriften is het toch tijd voor een artikel met de officiële kledingvoorschriften. Het is verstandig om bij twijfel even de site van de desbetreffende golfbaan te raadplegen of te bellen wat de kledingvoorschriften zijn. In dit artikel bespreken we de golfkleding zoals die met name vroeger streng werd gehanteerd bij de golfclubs.

Heren golfkleding

Over het algemeen is de kleding etiquette voor heren een pantalon of bermuda met daarboven een polo met kraagje met korte of lange mouwen. Een korte bermuda broek tot net boven de knie is toegestaan. Een kraagloos t-shirt is niet toegestaan. Daarnaast is het dragen van golfschoenen (met spikes) en sokken verplicht, dit is ook voor je eigen veiligheid en comfort. Het dragen van spijkerbroeken, joggingspakken en trainingspakken is op een aantal golfbanen niet toegestaan, toch zijn er veel golfbanen die geen probleem maken van een nette spijkerbroek. Over het algemeen kan je kiezen uit speciale golfbroeken en golfshirts die voldoen aan de etiquette. Het dragen van een pet of hoed is toegestaan, wel geldt bij veel golfclubs de regel dat een hoofddeksel in het clubhuis niet mag worden gedragen.

Goede heren golfkleding is te koop bij Jumbo Golf, Bol.com & Decathlon

Dames golfkleding

Ook dames dragen een pantalon of bermuda. De bermuda mag bij dames iets korter zijn dan bij de heren. Ook het dragen van golfrokjes is toegestaan, mits deze niet als aanstootgevend kunnen worden ervaren. Voor dames is het toegestaan om een golfpolo met kraag aan te hebben welke mouwloos is of een korte of lange mouw heeft. Het dragen van topjes en naveltruitjes is niet toegestaan. Het dragen van golfschoenen (met spikes) en sokken is verplicht. Een pet is op de baan toegestaan, in het clubhuis moet deze echter af.

Goede dames golfkleding is te koop bij Jumbo Golf, Bol.com & Decathlon

Golfkleding comfort

Het belangrijkste van golfkleding is echter dat deze goed zit. Je moet ten slotte veel lopen en ook flexibel een swing kunnen maken. Jumbo Golf heeft een grote collectie golfkleding van alle bekende golfmerken.

Golfkleding kopen

Voor golfkleding kan je het beste terecht bij deze webshops: