Beste golfparaplu

Loop je net lekker te golfen, komt de regen met bakken uit de hemel gevallen. Er is geen huisje om in te schuilen in de buurt en je hebt uiteraard je zomerse golfkleding aangetrokken. Een regenjack en waterdichte golfhandschoenen kunnen voor enige bescherming zorgen, maar om het gezicht en de rest van je lichaam te beschermen is het aan te bevelen om altijd een golfparaplu in je golftas te hebben zitten.

Speciale golfparaplu

Maar waarom nou een speciale golfparaplu en niet een standaard paraplu die je ook buiten de golfbaan gebruikt? De belangrijkste reden is dat golfparaplu’s veel steviger zijn en een grote diameter hebben, zodat zowel je golftas met clubs als de speler goed beschermd wordt tegen water, wind en zon. Er zijn een aantal verschillen tussen golfparaplu’s:

  • Single canopy of double canopy
  • Versterkt uitvouwmechanisme
  • Verzacht handvat / handvat met antislip
  • Versterkte paraplushaft
  • Windbreakersysteem
  • Paraplustift en windzekering (voor bevestiging)

Goede merken zijn Falcone, Titleist, Callaway, Taylormade en Wilson.

Golfparaplu houder

Natuurlijk heb je niet veel aan een golfparaplu zonder een goede golfparaplu houder. Mocht deze niet standaard bij je golftrolley worden geleverd dan kan je uiteraard een aparte golfparapluhouder monteren op je golftrolley. Deze parapluhouders zijn te koop van verschillende trolleymerken bij Bol.com.

Golfparaplu kopen

Van plan om een golfparaplu te kopen? De volgende webshops hebben een grote collectie golf paraplu’s: