Golftas meenemen in het vliegtuig

Ga je binnenkort op golfvakantie en wil je je eigen golftas meenemen in het vliegtuig? Lees dan even dit blog met tips voor het meenemen van je golfclubs op reis. Je belangrijkste zorg is dat je golftas en golfclubs veilig en zonder schade aankomen. Een zogenaamde travel bag is dan ook aan te raden als je op golfreis gaat. Er zijn veel golf travel bags in alle soorten en maten van verschillende merken. Maar welke travelbag voor golftassen beschermd jouw golfclubs nou het beste tegen het over en weer gegooi van het bagagepersoneel.

Welke golf travel bag?

Een normale golftas met bovenhoes is niet voldoende als je op vakantie gaat en je golfclubs wilt meenemen. Gelukkig zijn er speciale golf reistassen, zogenaamde travelbags. Een paar tips waar je op moet letten bij het kopen van een golf travelbag:

  • Kies voor een travelbag met wieltjes aan onderkant.
  • Zorg dat er een beschermende gewatteerde laag aan de binnenkant zit
  • Kies voor een verstevigde tas. Hierdoor voorkom je dat er drukpunten ontstaan op je clubs door op jouw golftas gestapelde andere tassen.
  • Kies voor een lichte travel bag, de airlines hebben helaas steeds vaker restricties voor wat betreft het gewicht. Zoek dit van tevoren goed uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je bij de incheckbalie staat.

Golf reistassen zijn te koop bij Bol.com

Beste golfreistas

Op dit moment biedt de Bagboy T-660 travel cover de beste bescherming. Deze travel cover is niet goedkoop, maar hier krijg je wel een tas voor die je golftas optimaal beschermd en eenvoudig mee te nemen door de wieltjes aan de onderkant. Erg handig is het extra vak voor je golfschoenen. De tas is te koop bij Bol.com

Tips voor het inpakken van je golf travel bag

  • Een goede tip van Golf.nl is om de stok van een bezemsteel die langer is dan je langste driver in de tas te stoppen. De steel kan dan zorgen dat het gewicht van de andere tassen niet wordt gedragen door je dure golfdriver.
  • Zorg dat de headcovers om de clubhoofden zitten, zodat de clubs elkaar niet beschadigen.
  • Bespaar gewicht door enkel de clubs mee te nemen die je gebruikt op de baan, een minimum aantal golfballen en ontdoe de golftas van alle zooi die je normaal over de golfbaan sleurt.
  • Koop een reisslotje om je tas goed af te sluiten. Je voorkomt hier niet alleen mee dat er iets uit je tas kan worden gehaald, maar ook dat er iets in je tas kan worden gestopt.
  • Vermeld op je travel bag je contactgegevens. Mocht de tas kwijtraken, dan weten ze je te bereiken!