Golfvakantie tips

Op zoek naar goede tips voor het organiseren van een golfvakantie? In dit artikel geven we je de beste golfvakantie tips, zodat jij goed voorbereid op golfvakantie kan. We gaan in op wat je mee moet nemen op golfvakantie, waar je op moet letten bij het boeken van een golfvakantie en waar je het beste je golfvakantie kan boeken. We geven zowel tips voor een golfvakantie in het buitenland, als golfvakanties in eigen land. Bij veel vakantiegangers spelen de volgende vragen: Hoe neem je je golfclubs mee op reis of toch golfclubs huren ter plekke? Waar kan je je GVB halen op vakantie? Welke golfkleding is toegestaan? Op deze vragen geven we antwoord en we geven ook onze top 3 golfvakantieparken en golfvakanties in het buitenland.

Golfclubs meenemen op golfvakantie

Of je nou met de auto gaat of met het vliegtuig, in beide gevallen raden we aan om je eigen golftas mee te nemen als je meerdere keren gaat golfen tijdens je vakantie. Uiteraard moet dit passen in de auto, eventueel kan je gebruik maken van een dak-koffer voor het vervoeren van je golfclubs, golftas en golftrolley.

Ga je met het vliegtuig dan is een golf travel bag aan te raden, deze beschermd je golftas tegen de klappen die het krijgt tijdens het vervoer op het vliegveld. De bagage medewerkers staan nou eenmaal niet bekend om hun voorzichtigheid met de koffers en tassen. Kijk ook goed naar de voorwaarden die vliegmaatschappijen stellen en de extra kosten die het meenemen van een golftas meebrengt. Haal van tevoren je volledige tas een keer volledig leeg, zodat je niet onnodige ballast meeneemt op vakantie. Bedenk ook van tevoren al hoe je je golfclubs bij aankomst op het vliegveld gaat vervoeren naar je hotel, huur een ruime auto of bekijk van tevoren naar de mogelijkheden om een grote taxi te huren.

Golfclubs ter plekke huren

Een andere optie is om golfclubs te huren. Je hebt dan geen gedoe met het vervoeren van de golfclubs. Nadeel is dat je waarschijnlijk een tijdje moet wennen aan je nieuwe clubs en het vaak om mindere kwaliteit gaat dan het golfmateriaal dat je thuis gewend bent. Ook moet je vaak maar afwachten met welke golfclubs de tas is gevuld, als je pech hebt wordt je de baan opgestuurd met een ijzeren 6, putter en pitcher.

Golftrolley meenemen op golfvakantie?

Als je met de auto gaat en het past kan je de golftrolley uiteraard gewoon meenemen. Ga je met het vliegtuig dan is het vaak goedkoper om deze ter plekke te huren. Ben je slecht ter been, op de meeste buitenlandse golfbanen kan je elektrische golfkart huren. Vaak zijn deze wel een stuk duurder dan een golftrolley, maar dan kan je je wel voor 100 % concentreren op je golfspel.

Welke golfkleding is toegestaan?

Belangrijkste is dat je golfkleding aantrekt waarin je je prettig voelt en waarmee je comfortabel een golf swing kan maken. Ook moet het ademende golfkleding zijn, zodat je bij warme omstandigheden niet met een bezwete en natte polo rondloopt. Ga je naar een koud land, dan moet je je juist beschermen tegen de kou met bijvoorbeeld een winddicht golfjack. Vergeet uiteraard ook vooral je golfhandschoen en golfschoenen niet. Kijk van tevoren even op de site van de golfbaan of er speciale eisen aan de golfkleding worden gesteld. Sommige golfclubs hanteren nog steeds de ouderwetse regels van een lange golfbroek en golfpolo met kraag. Bij de meeste golfclubs is dit vaak al lang geen issue meer. Zitten er op de baan veel vliegen en wespen, dan is een lange broek wel aan te raden!

Golfhorloge

Heb je moeite met het spelen op een golfbaan die je niet kent? Met een golfhorloge heb je altijd de beschikking over een map van de golfbaan en weet je de precieze afstanden tot bunkers en de green. Zo ben je ook tijdens je golfvakantie op de hoogte van hoe de baan erbij ligt!

Golfvakantiepark top 3

Een golfvakantiepark is een park met een golfbaan op het park. Geen gedoe meer met golfclubs en trolleys in de auto, alles kan in één keer te voet meegenomen worden en je kan meteen beginnen met spelen.

1. Buitenplaats De Hildenberg Roompot vakanties

2. Landal Beach Resort Ooghduyne – Landal Greenparks

3. Golfresort Cochem – Roompot vakanties

Voor een volledig aanbod van vakantieparken met een golfbaan kan je terecht bij de volgende organisaties:

Roompot Vakanties | Landal Greenparks

Golfreizen naar het buitenland top 3

Golfreizen naar het buitenland zijn waar dan ook een prachtig avontuur. Je golft in een nieuwe omgeving met een andere cultuur, komt andere internationale golfers tegen en op sommige plekken heb je gegarandeerd iedere dag een zonnetje. Een top 3 is lastig samen te stellen, gezien de vele verschillen per reis. Wij hebben in ieder geval onze eigen top 3 van golfreizen in het buitenland.

1. Algarve (Portugal)

2. Islantilla Golf (Costa de la Luz, Spanje)

3. Gran Canaria (Spanje)

Golfvakantie veel gestelde vragen

Is het mogelijk om golflessen te nemen in het buitenland?

Ja, verschillende golfbanen bieden ook golflessen aan. Dit kan voor één dag zijn tot een uitgebreide pakket van een week of weken. Daarnaast hebben verschillende organisatoren van golfreizen pakketreizen inclusief golfclinics voor beginners tot gevorderden. De golfclinics worden verzorgd door ervaren PGA A-professionals met jarenlange golfervaring.

Kan je je GVB / Handicap 54 halen in het buitenland?

Je kan de eerste stap van het 9 stappen plan halen op verschillende locaties in het buitenland. Onder leiding van een Nederlandstalige golf Professional heb je dan een combinatie van golftraining om het golfspel onder de knie te krijgen en theorielessen, gevolgd door een theorie-examen voor het behalen van Handicap 54.

Heb je een GVB of Handicap 54 nodig in het buitenland?

Als je in Nederland het GVB of Handicap 54 hebt behaald, dan ben je lid geworden van de NGF en heb je een (digitale) NGF pas ontvangen. Het betreft hier een EGA-handicap, oftewel een European Golf Association Handicap, het handicap systeem dat in Europa wordt gebruikt en in heel Europa geldig is. Waar je wel op moet letten is dat (relatief veel) golfbanen in Europa een lagere handicap dan Hc 54 eisen. Voor heren is dit vaak Handicap 32 en voor dames Handicap 36.