Joost Luiten en Anne van Dam beste golfers van Nederland 2018

In Huis ter Duin te Noordwijk werden dit jaar de titels voor beste golfer van Nederland uitgereikt. Bij de heren ging deze titel naar Joost Luiten. Ondanks blessureleed in 2018 werd de Nederlander voor de negende keer uitgeroepen tot beste mannelijke golfer van Nederland. Bij de dames ging de titel naar Anne van Dam, die de golfprijs voor de derde keer won.

Voor Joost Luiten was het hoogtepunt in 2018 de overwinning in Oman. Waarna hij helaas vijf maanden van de zijlijn moest toekijken met een blessure aan de pols. De golfer uit Bleiswijk stond ondanks de blessure toch nog bij de beste zestig golfers van de Europese Tour. Hij verdiende maar liefst 822.226 euro aan prijzengeld in 2018. De prijs voor beste golfer werd uitgereikt door niemand minder dan Louis van Gaal.

Anne van Dam werd dit jaar twee keer eerste in de Europese Vrouwentour. Zowel in Barcelona als in Marbella was zij de beste golfster. De golfster uit Arnhem kwam dit jaar de top 100 van de wereldranglijst binnen en wist ook een tourkaart voor de Amerikaanse tour te veroveren.

De prijs voor talent van het jaar ging in Noordwijk naar de 18 jarige Jerry Ji. Hij maakte indruk tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires door het winnen van de bronzen medaille.

De Golf awards worden ieder jaar uitgereikt en is een initiatief van de Koninklijke Golf Federatie, de PGA Holland en de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties. De keuze van de winnaar wordt gebaseerd op het verdiende prijzengeld in een seizoen.

Voor meer informatie lees je al het nieuws over de awards op Golf.nl.