Jucad drive review

De Jucad trolleys behoren tot de meest exclusieve golftrolley merken van dit moment. Naast de standaard trolley’s hebben ze nu de Jucad Drive uitgebracht. De Jucad Drive zorgt voor ondersteuning tijdens het golfen. De golftrolley wordt aangestuurd door twee geruisloze motoren. Zo wordt het eenvoudiger om een helling op te gaan met een zware tas vol golfclubs. Wij besloten deze exclusieve trolley van Jucad persoonlijk uit te testen in onze Jucad Drive review.

Gemaakt van hoogwaardig titanium

Aan de materialen zie je meteen dat je te maken hebt met een Jucad golftrolley. Het frame is gemaakt van hoogwaardig titanium en kan tegen een stootje. Tegelijkertijd is het frame een lichtgewicht en daardoor eenvoudig uit de auto te tillen. Het is mogelijk om de golftrolley compact op te vouwen. Dit gaat vrij eenvoudig via een techniek bij het handvat. Er blijft na het opvouwen nog een pakketje over van 65x60x20 cm. De trolley past dan ook in vrijwel iedere auto. Het stuur is eenvoudig in hoogte en lengte verstelbaar. Hierdoor kan vrijwel iedereen de Jucad drive besturen.

Twee geruisloze motoren

Elk wiel is voorzien van een eigen motor om de Jucad Drive te ondersteunen tijdens het duwen. Je hoeft zo eigenlijk alleen nog maar te sturen. Met een gashendel bepaal je zelf de snelheid. In de wielen zit een automatische energie terugwin systeem verwerkt. Dit betekent dat tijdens het remmen of als je heuvelafwaarts gaat er energie teruggewonnen wordt. Hierdoor kunnen de twee motoren nog langer presteren op een volle accu. Als de accu volledig is opgeladen kan je tot wel 45 holes spelen. Je kan de Jucad Drive dus meerdere keren achter elkaar gebruiken zonder tussendoor op te laden. De golftrolley wordt ook geleverd met een geïntegreerd laadstatus display. Je weet zo precies wanneer de accu weer vol is.

Automatische vooruitloopfunctie

Wil je de golftrolley alvast vooruit laten lopen? Er zit een automatische vooruitloopfunctie in verwerkt. Je kan de trolley zo 10 tot 30 meter vooruit laten lopen. Je trolley is zo alvast bij het volgende punt aanwezig, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Elektrische bergrem

Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je golftrolley wegrijdt terwijl deze op een heuvel slaat. De trolley is voorzien van een elektrische bergrem. Dit is vergelijkbaar met de handrem van de auto. Je golftrolley blijft zo op de steilste helling netjes overeind staan.

Voorzien van handige accessoires

Standaard is de Jucad Drive voorzien van een aantal handige accessoires. Zo is er bijvoorbeeld een houder aanwezig voor je paraplu. Een afstandsbediening kan je er los bij bestellen. Je hoeft zo niet meer zelf te sturen, maar je kan de golftrolley met de afstandsbediening besturen.

Meest stabiele golftrolley in z’n klasse

Dankzij een extra wiel en banden met luchtdemping is het de meest stabiele golftrolley in z’n klasse. Dit merk je vooral als je de trolley onverwacht met een lege accu moet besturen. De trolley blijft vrij licht om te duwen. Het totale gewicht van de trolley is ook maar 5,9 kg. Dit merk je als je de trolley bestuurt. Je moet het vooral zelf gaan ervaren door de trolley te gebruiken op de baan.

De Jucad Drive is in Nederland te koop bij Decathlon & Amazon