Kinder golfkleding – De beste golfkleding voor kinderen

Golf wordt ook een steeds populairdere sport onder kinderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels een groot aanbod aan golfartikelen en golfkleding voor kinderen is. Uiteraard kun je je kinderen laten golfen in een normale polo en broek, maar als je ze regelmatig laat golfen is het essentieel dat ze dry fit polo’s dragen en speciale golfbroeken voor optimale prestaties op de golfbaan. In dit artikel lees je welke golfkleding er is voor kinderen en waar het te koop is.

Golfschoenen voor kinderen

Goede golfschoenen zijn essentieel voor het golfspel. Ze zorgen voor een goede grip bij het lopen door de baan en ze buigen voldoende mee tijdens het slaan van de golfbal. Daarnaast zijn ze waterdicht, zodat je geen last krijgt van natte sokken wat weer blaren tot gevolg heeft. Ook voor kinderen zijn er speciale golfschoenen te koop bij:

Kinder golfshirt / golfpolo

Volgens de golfkleding etiquette is een golfpolo met kraagje verplicht. Nu wordt deze etiquette bij de meeste golfbanen niet meer heel streng nageleefd, dus in het geval van kinderen kun je je helemaal wat meer vrijheid permitteren. Een net sportshirt waar in het kind zich goed kan bewegen is dan ook in de meeste gevallen acceptabel. Het belangrijkste is dat de jongen of het meisje zich goed kan bewegen in de polo of golfshirt en dat het transpiratievocht afvoert naar buiten. Trek hem of haar dus niet een normale polo aan uit de kledingkast, want dat materiaal is niet gemaakt om te golfen. Wij raden de golfpolo’s van Nike aan met een Dri-Fit stof, deze polo’s absorberen het zweet optimaal en zitten zeer comfortabel. Ook zijn het polo’s die speciaal voor het golfen zijn ontworpen, zodat je er vrij in kunt bewegen. Nike heeft zowel polo’s voor meisjes als voor jongens.

Voor goede kinder golfpolo’s kun je terecht bij:

Meisjes golfbroek / Jongens golfbroek

Ook hierbij kun je overwegen om je kind een trainingsbroek, nette spijkerbroek of pantalon aan te laten trekken. Bij de meeste golfbanen zullen ze hier geen enkel probleem mee hebben, maar golft het ook comfortabel? Op de trainingsbroek na zijn deze broeken niet bedoeld om in te sporten en ook al beweren veel buitenstaanders dat golf geen sport is maak je behoorlijk wat kilometers en ben je veel in beweging. Een schurende broek is dan ook niet fijn en ook bij regen speel je liever niet in een spijkerbroek.

Nike Dri-FIT golfbroek voor jongens

Nike heeft voor jongens de Nike Dri-FIT golfbroek ontworpen, gemaakt van de al eerder besproken Dri-Fit stof. Deze jongens golfbroek beschikt over voldoende zakken en zit erg comfortabel door het stretchmateriaal.

Welke golfkleding heb je nog meer nodig?

Naast deze essentiële kledingstukken kun je ook nog denken aan een golfjack, thermokleding, regenkleding en een golfcap. Belangrijk is in ieder geval om er eerst achter te komen of je kind het golfen wel echt een leuke sport vindt. Neem hem of haar eerst een paar keer mee in zijn gewone sportkleding alvorens je overgaat tot het aanschaffen van kinder golfkleding.

Kijk voor kindergolfkleding op

Veel gestelde vragen over golfkleding voor kinderen

Welke merken hebben goede golfkleding voor kinderen?

Er zijn een aantal merken met een uitgebreide golfkleding collectie voor kinderen. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en goed ademende golfkleding. Merken als Nike, Adidas

Is golfkleding voor kinderen duur?

Golfen kan een dure sport zijn. Golfkleding hoeft echter niet altijd duur te zijn. Zo kan je goedkope golfkleding voor kinderen aanschaffen bij het altijd goedkope Decathlon, maar ook zoeken naar kindergolfkleding in de sale. Regelmatig hebben webshops kinder golfkleding in de aanbieding met hoge korting.

Zijn golfschoenen voor kinderen verplicht?

De eerste keer dat je gaat golfen kan je prima verschijnen met sportschoenen. Besluit je op dat moment dat je het leuk vindt, dan zijn golfschoenen op de golfbaan bij de meeste clubs verplicht. Ook voor je eigen veiligheid en prestaties is het dragen van goede golfschoenen erg belangrijk.

Hoe streng is de golfkleding etiquette voor kinderen?

Bij de meeste golfbanen wordt er echt niet meer zo streng als vroeger gekeken naar de golfkleding etiquette. Toch past het bij de sport dat iedereen er netjes bijloopt en is het voor het leveren van goede sportprestaties het beste om goede golfkleding te dragen. Zo blijft het ook netjes om je kinderen aan te leren dat ze als ze een pet dragen, de pet afzetten als ze het clubhuis binnenlopen.