Kinder golfkleding

Golf wordt ook een steeds populairdere sport onder kinderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels een groot aanbod aan golfartikelen en golfkleding voor kinderen is. Uiteraard kun je je kinderen laten golfen in een normale polo en broek, maar als je ze regelmatig laat golfen is het essentieel dat ze dry fit polo’s dragen en speciale golfbroeken voor optimale prestaties op de golfbaan. In dit artikel lees je welke golfkleding er is voor kinderen en waar het te koop is.

Golfschoenen voor kinderen

Goede golfschoenen zijn essentieel voor het golfspel. Ze zorgen voor een goede grip bij het lopen door de baan en ze buigen voldoende mee tijdens het slaan van de golfbal. Daarnaast zijn ze waterdicht, zodat je geen last krijgt van natte sokken wat weer blaren tot gevolg heeft. Ook voor kinderen zijn er speciale golfschoenen te koop bij Jumbo Golf, Bol.com & Decathlon.

Kinder golfshirt / golfpolo

Volgens de golfkleding etiquette is een golfpolo met kraagje verplicht. Nu wordt deze etiquette bij de meeste golfbanen niet meer heel streng nageleefd, dus in het geval van kinderen kun je je helemaal wat meer vrijheid permitteren. Een net sportshirt waar in het kind zich goed kan bewegen is dan ook in de meeste gevallen acceptabel. Het belangrijkste is dat de jongen of het meisje zich goed kan bewegen in de polo of golfshirt en dat het transpiratievocht afvoert naar buiten. Trek hem of haar dus niet een normale polo aan uit de kledingkast, want dat materiaal is niet gemaakt om te golfen. Wij raden de golfpolo’s van Nike aan met een Dri-Fit stof, deze polo’s absorberen het zweet optimaal en zitten zeer comfortabel. Ook zijn het polo’s die speciaal voor het golfen zijn ontworpen, zodat je er vrij in kunt bewegen. Nike heeft zowel polo’s voor meisjes als voor jongens. Kinder golfpolo’s zijn onder meer te koop bij Jumbo Golfwereld. Voor goedkope kinder golfpolo’s kun je terecht bij Jumbo Golf, Bol.com & Decathlon .

Meisjes golfbroek / Jongens golfbroek

Ook hierbij kun je overwegen om je kind een trainingsbroek, spijkerbroek of pantalon aan te laten trekken. Bij de meeste golfbanen zullen ze hier geen enkel probleem mee hebben, maar golft het ook comfortabel? Op de trainingsbroek na zijn deze broeken niet bedoeld om in te sporten en ook al beweren veel buitenstaanders dat golf geen sport is maak je behoorlijk wat kilometers en ben je behoorlijk in beweging. Een schurende broek is dan ook niet fijn en ook bij regen speel je liever niet in een spijkerbroek. Nike heeft voor jongens de Boy’s Tech Pant ontworpen, gemaakt van de al eerder besproken Dri-Fit stof. Deze jongens golfbroek beschikt over voldoende zakken en zit erg comfortabel.

Naast deze essentiële kledingstukken kun je ook nog denken aan een golfjack, thermokleding, regenkleding en een golfcap. Belangrijk is in ieder geval om er eerst achter te komen of je kind het golfen wel echt een leuke sport vindt. Neem hem of haar eerst een paar keer mee in zijn gewone sportkleding alvorens je overgaat tot het aanschaffen van kinder golfkleding.

Kijk voor kindergolfkleding op Jumbo Golf, Bol.com & Decathlon