Lakeballs kopen

Lakeballs zijn gebruikte golfballen die golfers vaak kwijtgeraakt zijn op de baan. De meeste golfers raken hun golfballen kwijt in de buurt van het water. Soms kan je erbij met een ballenhengel, maar meestal vind je deze ballen niet meer terug. Je pakt een nieuwe bal en speelt weer verder. Maar er zijn bedrijven gespecialiseerd in het opduiken van lakeballs. Ze brengen met netten een bezoek aan verschillende golfbanen in de wereld. Met deze netten duiken ze gebruikte golfballen op en maken ze schoon. De golfballen zijn soms maar één keer gebruikt en nog van een uitstekende kwaliteit. Nadat ze schoongemaakt zijn worden ze voor een fractie van de originele prijs verkocht. Met lakeballs heb je dus veel goedkopere golfballen dan als je voor nieuwe golfballen gaat.

Waarom zou je voor lakeballs gaan?

Eén van de redenen om voor vijverballen te gaan is de prijs. Bekende merken zoals Titleist, Willson, Pinnacle, Callaway en Nike maken golfballen van een hoge kwaliteit. Het enige nadeel is dat je veel geld neerlegt voor een golfballetje. Vijverballen zijn verkrijgbaar tot wel 80% lager dan de normale prijs. Terwijl de ballen er vaak nog net zo goed uitzien als een nieuw exemplaar. De prijs is dus zeker weten een reden om voor vijverballen te gaan. Vooral als je net begonnen bent met golfen. Het wil dan nog weleens gebeuren dat je een bal kwijtraakt in de vijver of de bosjes. Het is dan fijn als je er niet de hoofdprijs voor betaald hebt en toch met de beste kwaliteit ballen kan spelen.

Verschil tussen AAA en AAAA klasse

De kwaliteit van de lakeballs wordt aangegeven in klasse. Je kan vijverballen in de AAA klasse of AAAA klasse bestellen. Maar wat is het verschil tussen beide ballen? Vijverballen in de AAAA klasse zijn bijna zo goed als nieuw. Ze vertonen vrijwel geen gebruikssporen en zijn waarschijnlijk zo goed als nieuw in de vijver beland. Heel soms zijn er wel kleine spelers markeringen op te vinden, maar voor de rest is er geen verschil met een nieuwe golfbal. AAA klasse lakeballs zijn vaak wel gebruikt, maar zien er nog steeds goed uit. De ballen hebben kleine gebruikssporen en kunnen markeringen met een stift hebben. In deze categorie kunnen naast bekende merken soms ook reclameballen zitten. Maar omdat deze van kwaliteit nog wel goed zijn krijgen ze de AAA klasse.

Merk of mix

Bij de meeste verkopers van lakeballs heb je de keuze uit een bepaald type bal van je favoriete merk of een mix van ballen. Met name top golfballen als de Titleist V1 of V1x worden vaak apart verkocht als lakeball, zodat je enkel dat type golfbal koopt tegen een voordelige prijs. Ook is het mogelijk om golfballen van een bepaald merk te kopen. Er kan dan per bal wel verschil in type zijn. Maakt het merk je niet uit, dan ga je voor een mix van gebruikte golfballen van verschillende merken. Je hebt daarbij de keuze tussen een mix van AAA klasse ballen en AAAA klasse ballen. AAAA klasse ballen zijn zoals eerder gezegd de beste tweedehands golfballen.

De voor- en nadelen van lakeballs

Tot wel 80% korting op bekende golfmerken
AAAA klasse lakeballs zijn bijna niet van nieuw te onderscheiden
De gebruikte golfballen worden streng gecontroleerd op scheurtjes of beschadigingen. Je krijgt dus gegarandeerd goede kwaliteit gebruikte golfballen
Je kan voor een klein prijsje met echte Pro ballen spelen
De ballen zijn een stuk beter voor het milieu doordat ze een tweede leven krijgen
 AAA ballen hebben gebruikssporen
 Er kunnen soms wel markeringen en logo’s op de golfballen staan, maar hier is de prijs ook naar

Lakeballs kopen

Lakeballs zijn te koop bij onderstaande webshops: