Wat is een mallet putter?

Bij het kiezen van een putter heb je qua vorm van de putter de keuze uit een mallet putter of een blade putter. In dit blog gaan we in op de mallet putter en wat de voordelen zijn van het putten met een mallet putter. Ook kijken we welke golfers op dit moment de voorkeur geven aan putten met een mallet putter.

Wat is een mallet putter?

Een mallet putter heeft een grotere putterkop en is verkrijgbaar in verschillende vormen. Hadden de eerste mallet putters een ronde halve cirkel, inmiddels zijn de geëvolueerd met vele extra vormen. Zo heb je nu mallet putters die er uitzien als hoektanden, spinnen en er is zelfs een vierkante mallet putter. Met nieuwe technologieën worden de putters alsmaar groter en meer aanpasbaar voor je persoonlijke wensen.
Naast de vorm heeft de mallet putter ten opzichte van een blade putter meer gewicht, wat zorgt voor meer stabiliteit bij het putten. De bekendste mallet putter is ongetwijfeld de Odyssey 2-Ball putter.

Verschillende mallet putters

Voordelen van een mallet putter

De mallet putter heeft veel voordelen voor een groot deel van de golfers. Je ziet dit ook terug in de professionele golfwereld, waar steeds meer golfers zijn overgestapt van een blade putter naar een mallet putter. Dit zijn de grootste voordelen van een mallet putter:

 • Meer vergevingsgezindheid
  De belangrijkste reden waarom de mallet putter populair is, is het feit dat je een groter contactoppervlak hebt, als je het midden niet precies weet te raken, heb je toch een grotere kans dat de bal richting de hole gaat. Ook is het eenvoudiger om de putter recht te houden.
 • Meer stabiliteit
 • Eenvoudiger oplijnen
  Omdat er meer ruimte is voor oplijningslijnen op de putter is het voor veel golfers veel eenvoudiger om op te lijnen met een mallet putter.
 • Eenvoudiger om mee te leren putten, de mallet putter is dus een betere putter voor beginners.

Welke top golfers spelen met een mallet putter?

Nog steeds gebruiken de meeste top golfers

Jason Day maakte in 2015 de mallet putter weer populair bij top golfers (Hij speelde met de TaylorMade Spider Tour). Hij won toen de PGA Championship mede door zeer goed te putten. Daarna stapten ook golfspelers als Dustin Johnson, John Rahm en Justin Thomas weer over op de mallet putter.

 • Jason Day – Mallet putter – TaylorMade Spider Tour, TaylorMade Spider Limited Red
 • Rory McIlroy – Mallet putter – TaylorMade Spider X Hydroblast putter
 • Jon Rahm – Mallet putter – Odyssey White Hot OG Rossie S putter
 • Justin Thomas – Mallet putter – Scotty Cameron T5 Proto Tour (Custom made)
 • Scottie Scheffler – Blade putter – Scotty Cameron Special Select Timeless Tourtype GSS Prototype
 • Cameron Smith – Blade putter – Scotty Cameron 009 Prototype
 • Tiger Woods – Blade putter – Scotty Cameron GSS Newport 2
 • Joost Luiten – Blade putter – Scotty Cameron putter

Beste Mallet putter

Wil je het beste van het beste, dan raden we de Taylormade Spider X putter aan. Dit is een absoluut top model als het om mallet putters gaat. Ze garanderen een maximaal gevoel en controle.