Motocaddy S7 Remote review

De Motocaddy S7 remote is één van de weinige elektrische golftrolleys met afstandsbediening. Toen we er voor het eerst iets over hoorde konden we niet wachten om de golftrolley zelf te testen. Je leest hier alles over deze golftrolley met afstandsbediening van Motocaddy.

De belangrijkste kenmerken van de Motocaddy S7

  • 13 kilo
  • 87,5 cm x 37 cm. ingepakt.
  • Snel ingepakt met de quickfold technologie.
  • Afstandsbediening om vooruit, achteruit, rechts en links te rijden.
  • Automatische bergaf functie.
  • Zet je golftas vast met de EASILOCK functie.
  • Je hoeft de batterij niet uit de trolley te halen om hem op te laden.
  • Rear anti-tip wiel om te zorgen dat de trolley niet achterover valt.
  • Met manual control mode kan je de trolley ook zonder afstandsbediening gebruiken.

Opvouwbare golftrolley

De Motocaddy S7 is een opvouwbare golftrolley en gebaseerd op het M3 Pro model van Motocaddy. Het enige verschil is dat de trolley 15 cm langer is. Je moet dus wel de ruimte in de achterbak hebben om de trolley mee te nemen. Ondanks dat de trolley tot een klein pakketje opgevouwen kan worden neemt hij nog vrij veel ruimte in beslag. Het totale gewicht van de trolly is 13 kg. Dankzij het Quickfold frame vouw je de trolley vrij snel uit. Je bent dus niet uren met je trolley bezig voor je eindelijk kan beginnen met golfen. De trolley wordt geleverd met een speciale bijpassende tas die eenvoudig vast te zetten is. Met een pin en een band gaat de tas zelf nergens heen terwijl je de afstandsbediening gebruikt.

Motocaddy S7 Remote

Twee motor gestuurde wielen

Elk wiel van de golftrolley is voorzien van een kleine lithium motor. De motor is een lichtgewicht en 230 Watt per stuk. Elke motor zorgt voor voldoende aandrijving per wiel. Doordat elk wiel een eigen motoraandrijving heeft voelt de golftrolley extra robuust aan. Op het handvat van de golftrolley zit ook nog een USB charger. Je kan hier eventueel je smartphone op aansluiten. Bijvoorbeeld als je telefoon tijdens het golfen via de trolley wilt opladen. Dit is een leuke toevoeging aan de Motocaddy S7 remote.

Batterijduur

Als je gebruik maakt van de afstandsbediening, dan gaat de batterij gemiddeld 20 tot 22 holes mee. Vergeet dus niet bij thuiskomst de batterij weer op te halen. De batterijduur is in ieder geval voldoende voor één dag golfen.

Afstandsbediening gebruiken

De afstandsbediening is vrij groot en robuust. Het voordeel is dat de knoppen ook vrij groot zijn. Als je vrij grote handen of vingers hebt druk je niet snel het verkeerde knopje in. Gelukkig zit er bij het handvat een speciaal tasje waar je de afstandsbediening na afloop in kan bewaren. De bediening zelf is vrij simpel. Je kan met knoppen de trolley naar voren of achteren laten rijden. Door op links of rechts te drukken draait de trolley naar links of rechts. Als je het knopje voor 45 seconden niet meer ingedrukt houdt stopt de trolley met rijden. De trolley stopt ook automatisch met rijden als hij op 50 m afstand is. Het is eventueel mogelijk om de trolley alvast vooruit te sturen als je zelf nog aan het lopen bent. Hierdoor ervaar je het gemak van je eigen personeel tijdens het golfen.

Sturen met het stuur

Het is ook mogelijk om via de afstandsbediening enkel de snelheid in te stellen. Vervolgens bestuur je de trolley met het stuur. Dit is handig als je wat meer controle over de trolley wilt hebben. Bijvoorbeeld als je over een smalle strook moet lopen en je graag extra ondersteuning wilt. Toch blijft het vooral leuk om de afstandsbediening te gebruiken.

Extra accessoires

Er zijn eventueel ook nog extra accessoires verkrijgbaar. Zoals een scorebord die je aan het stuur kan vastmaken om de score bij te houden.

Motocaddy golftrolleys zijn te koop bij Amazon

Motocaddy S7 review