Puttingmat

Als je regelmatig op de golfbaan staat is het fijn als je goed kan putten. Waar veel golfers vele uren steken in het oefenen van driver slagen en slagen door de baan is het het putten wat meestal de meeste onnodige slagen kost. Oefening baart dan echt kunst en kan voor veel golfers dan ook het verschil betekenen. Het is belangrijk om tijdens het putten de bal de juiste snelheid en richting mee te geven. Om dit aspect thuis te kunnen oefenen is er de puttingmat. Met deze mat kan je je putting skills verbeteren zonder naar de golfbaan te gaan. Je kan zo het gevoel krijgen en meerdere situaties op de putting stroke thuis naspelen. Alleen waar moet je opletten bij de aanschaf van een puttingmat? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Puttingmat met verschillende zones

Putter matten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Een voordeel van een extra lange mat is dat er meerdere feel zones zijn. Het aantal feel zones verschilt wel per merk. Bij feel zones zijn er stroken in de mat aangebracht om een realistisch gevoel te krijgen bij het putten. Je leert vanuit meerdere aspecten op de baan de bal in de hole te krijgen. Uiteindelijk geeft je dit meer gevoel voor de bal tijdens het putten.

De lengte van de mat

Uiteraard is de lengte van de puttingmat een belangrijk aspect. Het gebeurt maar al te vaak dat je verder dan de bal verder dan één meter van de hole afligt. Het kan in je voordeel werken als je bijvoorbeeld vanaf 8 meter de bal er in één keer inkrijgt. Helaas moet je wel de ruimte hebben om een mat van 8 meter volledig uit te rollen. Als je die ruimte niet hebt kan je een mat van drie of vier meter overwegen. Het voordeel van een extra lange mat is dat je op meerdere lengtes kan oefenen.

Hulplijnen

Bij de aanschaf van een puttermat kom je matten tegen met hulplijnen en zonder lijnen. Voor beginnende golfers kunnen hulplijnen handig zijn. Tijdens de slag kan je de lijn volgen me je ogen en lichaam. Het nadeel is wel dat deze lijnen niet in het echt aanwezig zijn op de golfbaan. Het is dus een afweging die je moet maken bij de aanschaf van een putting mat. Wil je graag hulplijnen om jezelf op weg te helpen? Of ga je toch voor een realistische mat?

Putting matten zijn te koop bij deze webshops: