Titleist AVX review

En toen was daar ineens de Titleist AVX, een nieuwe tourbal van het topmerk Titleist. Had je eerder de keuze uit de Titleist Pro V1 en Pro V1X, met de Titleist AVX voegt het merk er nog een extra type bal bij. De letters AVX staan dan ook voor Alternatief V1 en V1X. Titleist geeft aan dat de AVX wat langer is met de ijzers, iets minder spint en zeer zacht aanvoelt. Volgens Titleist was er behoefte aan een dergelijke bal, waarmee het merk ook inspeelt op de populariteit van de Chrome Soft golfbal van concurrent Callaway.

Wat mag je verwachten van de Titleist AVX?

Met de Titleist AVX speelt Titleist in op de groeiende voorkeur onder golfers voor een zachter aanvoelende golfbal. Mahoney, vice-president Golf Ball Marketing bij Titleist, zegt hierover: “Met de AVX krijgen golfers niet alleen het zachte gevoel waar ze naar op zoek zijn, maar ook de langere afstanden zonder dat dat ten koste gaat van spin bij het korte spel”.

De AVX bestaat uit drie lagen, waaronder een lage compressie kern die zorgt voor meer balsnelheid. Daaromheen zit een nieuwe flexibele laag welke er voor zorgt dat de spin bij lange slagen beperkt blijft. De derde buitenlaag is gemaakt van GRN41 thermoset urethaan. Dit materiaal vind je terug op alle premium Titleist tourballen en zorgt voor het extra zachte gevoel en voldoende spin rond de green. De cover van de AVX is echter net wat steviger dan zijn voorgangers, hierdoor voelt de bal in combinatie met de lage compressie kern zachter aan dan de Pro V1. Ook het dimplepatroon aan de buitenkant van de bal is aangepast voor een lagere en meer penetrerende balvlucht. De bal is verkrijgbaar in het wit en fel geel, ook dit is een vernieuwing voor een golfbal in het premium segment.

Titleist AVX review

Wij hebben de Titleist AVX getest tijdens het lopen van achttien holes. De golfbal presteerde uitstekend. De AVX voelt nog iets zachter aan dan de ProV1. Erg goed was de extra lengte die je behaalt als je met een ijzer slaat. Ben je hier naar op zoek, dan is dit een erg goede bal. Wil je een hogere balvlucht en meer spin, dan is PRO V1X een betere keuze voor jou. Op en rond de green voldoet de AVX aan de verwachtingen en is deze qua prestaties vergelijkbaar met de Pro V1 en V1X. De bal heeft voldoende spin bij korte slagen. Een erg fijne golfbal dus, met name als je meer lengte wilt behalen bij je slagen met ijzers.

De Titleist AVX is verkrijgbaar bij Bol.com

Titleist AVX