TomTom Golfer 2 review

De TomTom golfer 2 is een GPS golfhorloge speciaal ontwikkeld voor golfers. Het horloge moet bijdragen aan een beter spel dankzij een ronde-analyse en gedetailleerde kaart van de golfbaan. Het golfhorloge regelt alles wat je als golfer nodig hebt om een perfecte ronde te maken. Van a tot z wordt je begeleid door een golfhorloge. Het horloge is zo ontwikkeld dat je spel verbeterd wordt dankzij coaching. De TomTom golfer 2 is de opvolger van de TomTom golfer, de eerste verbetering is het ontwerp. Het horloge is slanker en zorgt ervoor dat je minder gaat zweten onder het bandje. Dit was helaas vaak gehoorde kritiek op het vorige model. Het golfhorloge zit hierdoor een stuk comfortabeler om je pols tijdens het golfen.

Verbeteringen aan de buitenkant

De TomTom golfer 2 heeft een aantal verbeteringen aan de buitenkant. Een voordeel is het nieuwe bandje en dat het een lichtgewicht horloge is. Nog een pluspunt is dat het golfhorloge waterbestendig is. Je kan nu in ieder weertype een potje golf spelen.

TomTom Golfer 2Realistische weergave van de baan

De TomTom golfer 2 is standaard voorzien van meer dan 40.000 verschillende golfbanen wereldwijd. Je komt niet alleen de golfbaan bij jouw in de buurt tegen, maar ook een golfbaan in de buurt van je vakantiebestemming. Je kan via het horloge kijken of er een golfbaan in de buurt van je hotel is. De GPS detecteert direct de dichtstbijzijnde golfbaan. Naast het herkennen van een baan in de buurt kan het horloge direct de baan zien waar je op dit moment staat. Je hoeft dus geen baan op te zoeken, maar je kan direct beginnen met spelen. Op het beeldscherm van het horloge wordt de baan realistisch weergeven. Het horloge geeft een layout weer en de exacte afstanden van de tee tot aan de green. Daarnaast worden alle hindernissen met afstanden weergegeven. Je hebt zo een indicatie hoe ver je moet slaan om de hindernissen te ontwijken. Vooral de visualisatie van de TomTom golfer 2 is een groot pluspunt. De Greenview geeft een uniek overzicht van alle hindernissen en deze worden duidelijk weergeven met plattegronden.

Automatische slag detectie

Nieuw bij de TomTom Golfer 2 is de automatische slag detectie. Het horloge heeft het door als je een swing maakt. Aan het einde van de swing geeft het horloge een klein signaal af dat je slag is gedetecteerd. In de layout van de plattegrond is direct zichtbaar hoeveel meter je de golfbal geslagen hebt. Naast de afstanden die je slaat geeft het golfhorloge gedetailleerde informatie over de tijd dat je op het parcours bent. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel calorieën je verbrand tijdens het spelen van golf.

Scores

De TomTom Golfer 2 houd automatisch de score bij. Je hoeft niet meer met pen en papier aan de slag. Bij iedere hole worden er gegevens bijgehouden over de tijd die je nodig hebt om een ronde af te maken. Daarbij wordt ook bijgehouden welke afstanden je geslagen hebt om bij de green aan te komen.

TomTom Golfer 2Koppeling met smartphone

Het TomTom Golfhorloge 2 heeft een connectie met Mysports van TomTom. Via MySports kan je jouw prestaties op je smartphone analyseren. Eventueel kan je via de website van je computer gedetailleerde informatie over je prestaties terugvinden. Deze informatie geeft je een idee van je prestaties en op welke punten je nog moet verbeteren. Je kan eventueel lessen volgen die focussen op basis van je zwaktes. De synchronisatie met Mysports gebeurd draadloos en je hebt geen kabeltje meer nodig. Als je het golfhorloge koppelt aan je smartphone dan kan je dagelijks nieuwe updates ontvangen. Met deze updates worden telkens baanwijzigingen of nieuwe banen aan je horloge toegevoegd.

TomTom golfer 2 kopen

Op dit moment is de TomTom Golfer 2 niet meer te koop. TomTom heeft op dit moment helemaal geen golfhorloges meer, we raden de golfhorloges van Garmin aan. Zie ook ons blog met de beste golfhorloges.