TomTom golfhorloge review

TomTom golfhorloge klinkt misschien in het begin een beetje gek. Valt met een golfhorloge überhaupt je golfspel te verbeteren? Met deze gedachten gaan veel golfers de baan op tot ze pas echt kennis maken met het TomTom golfhorloge. Wij kregen de mogelijkheid om het TomTom golfhorloge uitgebreid te testen.

Belangrijk: TomTom is gestopt met het maken van golfhorloges. De TomTom Golfer (1e generatie, serienummers beginnen met HB) wordt sinds 1 juli 2021 ook niet meer ondersteund. Garmin golfhorloges zijn wat ons betreft het beste alternatief op dit moment.

GPS meter tot de green

Eén van de belangrijkste en meest handige functies aan het TomTom golfhorloge is toch echt de GPS meter tot de green. Als je er eenmaal aan gewend bent dan kan je al snel niet meer zonder. In het horloge zit een ingebouwde GPS meter die exact kan meten wat nog ongeveer de afstand is tot de green. Naast deze informatie, geeft de TomTom Golfer precies aan welke hindernissen je nog tegenkomt tot de green en worden de afstanden tot de hindernissen weergeven. Je weet zo voordat je gaat slaan precies hoeveel meter je moet overbruggen om bijvoorbeeld niet in het water of bunker terecht te komen.

Bijhouden aantal slagen

Na het golfen voer je snel en eenvoudig je score in op het TomTom golfhorloge. Daarnaast wordt ook de tijd die je doet over een hole bijgehouden en de afstand die je loopt tijdens het golfen.

Hindernissen om de green

Het TomTom golfhorloge heeft informatie van meer dan 30.000 verschillende golfbanen over de hele wereld. De GPS herkent direct op welke golfbaan je aanwezig bent en met één druk op de knop kan je beginnen met spelen. Zo wordt uiteraard ook herkent bij welke hole je op dit moment aan het spelen bent. Een handige toevoeging is de greenweergave die je ten alle tijden kan inzien zelfs als je nog niet bij de green aanwezig bent. De unieke grafische weergave laat precies zien welke hindernissen er om de green liggen zodat je zelf een inschatting kan maken hoe je de green het beste kan benaderen.

Voor en nadelen TomTom golfhorloge

Het grootste voordeel is absoluut dat je direct inzicht hebt in de golfbaan zonder dat je er ooit gespeeld hebt. Je hebt een actueel inzicht in de hindernissen op de baan, maar ook op de green zelf. Dankzij de handige afstandmetingen weet je precies welke golfclub je moet pakken en hoe hard je ongeveer moet slaan. Dankzij de GPS toevoeging hoef je alleen maar de TomTom Golfer aan te zetten en de voorgeprogrammeerde golfbanen worden direct herkent. De scoreteller is daarbij ook nog eens een functie die zeer welkom is om je handen vrij te houden tijdens het spelen. Nadeel van het TomTom golfhorloge is dat het niet beschikt over een kleurenscherm met touchscreen, zoals bijvoorbeeld de Garmin S62, maar dit golfhorloge zit dan ook in een andere prijscategorie. Toch is de bediening van het TomTom golfhorloge zeer eenvoudig en ondanks het ontbreken van een kleurenscherm krijg je een duidelijk beeld van de golfbaan.

TomTom produceert inmiddels geen golfhorloges meer. Wij raden aan om te kiezen voor een golfhorloge van Garmin, Samsung of Golfbuddy. Lees ook ons blog waar we verschillende golfhorloges reviewen.

Golfhorloges zijn te koop bij Bol.com