Winter golfschoenen

Het wordt weer kouder buiten, dus heb je op de golfbaan koude voeten. Zeker als het samen met de koude wind ook nog eens regent ben je blij als je goede winter golfschoenen hebt. Je zal namelijk merken dat je de golfschoenen die je in de zomer gebruikt niet voldoen tijdens het golfen in de winter. Ze bieden te weinig bescherming tegen de kou en regen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van winter golfschoenen en waar moet een goede winterschoen aan voldoen tijdens het golfen?

Waterdichte golfschoenen

In de winter regent het vaker en is het gras van de golfbaan vaak nat. Worden je sokken nat, dan gaat dat schuren in de schoenen. Dit veroorzaakt blaren en dat wil je uiteraard voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat de schoenen 100 % waterdicht zijn.

Warme voering

Hoewel je tijdens golf natuurlijk lange afstanden loopt op de golfbaan, sta je ook regelmatig stil. Bijvoorbeeld omdat je op je mede golfers aan het wachten bent. Het is dan ook fijn dat de schoenen naast waterdicht ook een lekker warme voering hebben. Hierdoor kan je met veel comfort 18 holes lopen zonder de 19e hole eerst van schoenen te wisselen of je voeten te hoeven opwarmen bij de open haard.

Golfschoenen of winterlaarzen?

Je kan ook nog kiezen voor winterlaarzen. Over het algemeen zijn golf winterschoenen al wat hoger dan de zomerschoenen, dus je enkels worden ook warm gehouden. Wil je echt zeker zijn van droge en warme voeten dan kan je ook nog kiezen voor nog hogere winter golflaarzen.

Welke golfmerken hebben winter golfschoenen?

De meeste golfmerken hebben een kleinere collectie winterschoenen in vergelijking met het aantal zomerschoenen. Bij Bol.com hebben de merken Adidas, Benarrow, Duca del Cosma, Footjoy en Stuburt enkele goede winterschoenen. Wij hebben zelf goede ervaringen met de golf winterschoenen van Footjoy. Ze hebben een stoer design en zitten heerlijk warm bij koude omstandigheden.

In de officiële webshop van Nike en Adidas vind je ook de winterschoenen van beide merken.